Gabriela Firea, atac furibund, după scandalul de la Spitalul Foişor. “Cineva trebuie să plătească urgent”

Cristian Cojocaru 11.04.2021, 09:30
Gabriela Firea, atac furibund, după scandalul de la Spitalul Foişor. “Cineva trebuie să plătească urgent”

Fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, vine cu un atac cu privire la incidentul de vineri seara de la Spitalul Foișor. Prim-vicepreședintele PSD explică relația dintre precedenta administrație a Bucureștiului și managerul spitalului.

Gabriela Firea vine cu un atac cu privire la scandalul de la Spitalul Foișor

Gabriela Firea a reacționat cu privire la imaginile șocante de vineri seara în care apăreau mai mulți pacienți internați în cadrul Spitalului Foișor din Capitală în care erau evacuați pe motiv că unitatea spitalicească va fi transformată în spital Covid-19. Fostul edil a reacționat vehement, cerând demisia lui Nelu Tătaru precum și șefului DSU, Raed Arafat.

„Sunt imagini de groază. Nu mi-aș fi închiput că într-o țara europeană vom fi martorii unor scene de groază. Au spus că erau necesare niște paturi și le-au luat cu forța de la Foișor. Nu vă supărați, pandemia este de un an. Ce au făcut până acum: Domnul Arafat și domnul Tătaru au promis că la Victor Babeș și Matei Balș vor aduce pesonal de specialitate.

Noul primar a închis cu cinism spitalul modular covid din Pipera care degreva. Este inimaginabil să ai un spital construit pentru covid și să le omori pe celelalte. Spitalul Foișor este unica secție și bancă de os din țată. Se realizează operaii foarte complexe. Nu este un spital pe care să-l închizi de azi pe mâine”, a spus aceasta.

Pacientii Spitalului Foisor au fost evacuati in timpul noptii
Pacientii Spitalului Foisor au fost evacuati in timpul noptii

”Cel mai simplu este să arunce cu noroi în toate valorile noastre naționale”

Senatoarea PSD, a mai postat ulterior un mesaj pe pagina sa de Facebook în care explică faptul că vina nu aparține managerului spitalului.

“Profesorul Ioan Stoica este din anul 1997 manager la Spitalul Foișor. Nu l-a ‘pus’ Firea. Nu e ‘omul’ lui Firea. A salvat mii de pacienți în stare gravă, pe parcursul unei cariere medicale, științifice și manageriale impresionante. De 24 de ani, conduce acest spital emblematic nu doar în țară, ci în întreaga Europă.

Dar pentru oamenii fără Dumnezeu, cel mai simplu este să arunce cu noroi în toate valorile noastre naționale, în loc să-și recunoască grava eroare de a evacua pacienții dintr-un spital de elită, proaspăt operați, pentru a-l transforma spital suport COVID”, scrie Gabriela Firea într-o postare pe Facebook.

Gabriela Firea afirmă în continuarea postării că s-au depus toate eforturile financiare și de personal ca Spitalul Foișor să fie la standarde europene și acuză actuala guvernare pentru distrugerea acestei munci.

”Ca primar, împreună cu echipa de la ASSMB, am investit peste 50 de milioane de euro în acest spital, ca să arate “ca afară”. Vin cei de la putere acum sa distrugă toată munca, tot efortul, si șansa pacienților de a se vindeca într-un spital modern. Unde sunt paturile de ATI promise de președinte, premieri, miniștrii sănătății?

Unde este testarea extinsă, astfel încât să avem prevenție, mai puține îmbolnăviri, mai puțină nevoie de terapie intensivă? Politica de sănătate publică este criminală! Nu salvează, ci omoară! Nu aduce speranță, ci îngrijorare! Călcați Constituția în picioare! Drepturile pacienților! Demnitatea lor umană!

Nu vă pasă de bolnavii cronici care mor cu zile pe la porțile spitalelor! Spitalul modular COVID din Pipera l-ați închis! Ați promis că, pe lângă investiția primăriei, veniți cu investiții pentru terapie intensivă. Nu ați făcut nimic! Zero barat! Acum evacuați pacienți proaspăt operați! Cât de departe ați ajuns cu indiferența față de oameni? Cât de duri sunteți? Unde vă e inima, sufletul? Ce trebuie să se întâmple în țară pentru a vă trezi?”, îşi încheie Gabriela Firea postarea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI