Gabriela Firea, un nou atac asupra premierului. Cu ce i-ar fi minţit Florin Cîţu pe români

Cristian Cojocaru 07.04.2021, 09:07
Gabriela Firea, un nou atac asupra premierului. Cu ce i-ar fi minţit Florin Cîţu pe români

Fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea a postat pe Facebook un mesaj în care vine cu un nou atac la adresa premierului, Florin Cîțu. Fostul primar general atrage atenția asupra unei situații foarte grave.

Gabriela Firea lansează un nou atac la adresa premierului

În ultimul mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Gabriela Firea atrage atenția asupra faptului că, față de aceeași lună a anului 2020, numărul șomerilor din România a crescut cu aproximativ 25 de puncte procentuale. Astfel, Gabriela Firea lansează un nou atac la adresa guvernului Cîțu, contestând vehement măsurile impuse.

Aceasta spune că prim-ministrul aduce în discuție creșterea economică în condițiile în care aproximativ 126.000 de români au rămas fără un loc de muncă în perioada ultimului an. Ironic, senatoarea îl întreabă pe Florin Cîțu, ”unde e viața fantastică promisă?”, făcând referire asupra acestei rate de șomaj crescute.

 „Întrebare pentru Dl. Cîțu : unde e viața “fantastică” promisă? Românii o duc din ce în ce mai greu! Peste 478.000 de români sunt șomeri în luna februarie 2021, anunță Institutul Național de Statistică, ceea ce reprezintă o rată de 5,7%, în formă ajustată sezonier”, se arată în mesajul postat de Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea afirma ca rata somajului a crescut cu 25 de procente in ultimul an
Gabriela Firea afirma ca rata somajului a crescut cu 25 de procente in ultimul an

”Au subminat efortul general de combatere a pandemiei prin atitudinea iresponsabilă a miniștrilor!”

Gabriela Firea consideră că guvernul și-a pierdut drastic din credibilitate prin prisma faptului că au încălcat propriile reguli impuse cetățenilor. Cu atât mai mult, fostul edil al Capitalei consideră că atitudinea miniștrilor este una iresponsabilă și că aceștia ”sfidează și încalcă fără jenă, în public, restricțiile impuse”.

”Numărul românilor aflați în șomaj în aceeași lună a anului trecut era de 352.000, potrivit INS (3,9%), ceea ce înseamnă că 126.000 de români au rămas fără un loc de muncă în ultimul an. Adică o creștere de 25%, față de anul trecut! Dacă luăm în calcul faptul că în România sunt aproximativ 5,5 milioane angajați (potrivit Revisal), numărul șomerilor reprezintă aproape 10% din numărul angajaților, ceea ce este un record al ultimilor ani.

Prin încălcarea propriilor reguli impuse oamenilor simpli, cei de la putere și-au pierdut orice brumă de credibilitate! Au subminat efortul general de combatere a pandemiei prin atitudinea iresponsabilă a miniștrilor! Nu are cum să mai existe responsabilitate și conformare voluntară, când miniștrii Sănătății și Muncii, în loc să fie modele de conduită, sfidează și încalcă fără jenă, în public, restricțiile impuse oamenilor de rând!”, scria Gabriela Firea în urmă cu o săptămână.

Urmăriți Impact.ro și pe