Multe fructe și legume sunt cunoscute pentru proprietățile lor în medicina naturistă. Fructul minune, așa cum este cunoscut, arer foarte multe efecte benefice asupra organismului uman, existând mai multe motive pentru care consumul acestuia este recomandat.
Unul dintre fructele exotice cu proprietăți miraculoase asupra organismului este papaya. Deși foarte puțini îl consumă, fructul tropical, pe lângă gustul delicios pe care îl oferă, este foarte bogați în nutrienți necesari organismului. Foarte bogat în vitamina C, acesta vine la pachet și cu o cantitate impresionantă de fibre, 145g. potrivit Departamentului de Agricultură al Statelor Unite.
Dintre valorile nutriționale ale acestui fruct, amintim 64 de calorii, 16 grame de carbohidrați, 2,5 grame de fibre, 11 grame de zahăr și 29 mg de calciu. Acestea nu sunt singurele valori impresionate pe care le putem regăsi într-un singur fruct. Pe lângă acestea, papaya mai conține și potasiu, magneziu, fiez, zinc, acid folic, beta-caroten și cunoscutele vitamine C, A, E, K și B6. Toți acești nutrienți la un loc au un puternic impact pozitiv asupra sănătății organismului.
Printre motivele pentru care ar trebui să consumăm acest fruct se numără faptul că aduce beneficii asupra sănătății inimii și tensiunii arteriale. Totodată reduce riscul de apariție al cancerului și ajută foarte mult la îmbunătățirea digestiei.
Un fruct bogat în atioxidanți precum licopenul și vitaminele A și C, acestea au proprietăți antiinflamatorii. Ele ajută la reducerea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare dar luptă eficient și împotriva apariției unor tipuri de cancer. Din papaya, organismul își asigură 11% din necesarul zilnic de potasiu, element chimic care ajută la reglarea tensiunii arteriale.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Cum menționam anterior, proprietățile sale antiinflamatorii ajută la scăderea riscului de apariție a cancerului. Astfel, potrivit unei cercetări științifice din 2014, se presupune că papaya fermentat se poate folosi în paralel cu terapiile tradiționale pentru a controla și regla inflamațiile și deteriorările produse de radicalii liberi, cunoscute pentru declanșarea diferitelor tipuri de cancer. Beta-carotenul este cel care se face ”vinovat” de reducerea riscului de dezvoltare a cancerului în organism. Așadar, încă un motiv în plus pentru a consuma acest aliment.
Problemele digestive cu care se confruntă foarte mulți oameni la nivel mondial, pot fi și acestea reduse cu ajutorul acestui fruct exotic. Fiind bogat în enzime numite papaine, acestea ajută foarte mult la vindecarea rănilor la nivelul stomacului precum și la ruperea alimentelor în stomac, lucru care ajută la o digestie mai bună. Conținutul său de apă și enzime este benefic tractului gastrointestinal și combate balonarea. Fibrele regăsite în papaya poate elimina la rândul lor constipația.