EXCLUSIV Cine este femeia pentru care Traian Băsescu a fugit de SPP-iști, sărind gardul pe la vecini. Nu e vorba de Elena Udrea, ci despre un alt nume celebru

Alexandra Andrei 15.09.2020, 15:29
EXCLUSIV Cine este femeia pentru care Traian Băsescu a fugit de SPP-iști, sărind gardul pe la vecini. Nu e vorba de Elena Udrea, ci despre un alt nume celebru

Supărat că nu i s-a permis să meargă la localul unde cânta artista lui preferată, fostul președinte al României a pus la cale un plan pentru a scăpa de ofițerii de la Serviciul de Pază și Protecție.

Femeia pentru care sărea gardul Traian Băsescu, cel mai neastâmpărat președinte român în ochii SPP-iștilor

Traian Băsescu este, cu siguranță, cel mai efervescent și controversat președinte al României de până acum. Acesta a fost șeful suprem în stat în perioada 2004-2014, reușind să convingă cetățenii României de trei ori să meargă la urne și să îl voteze. În cei zece ani, politicianul a reușit să se impună ca fiind un caracter puternic, dând mult de furcă adversarilor săi politici, dar mai ales Serviciului român de Pază și Protecție.

De-a lungul anilor au circulat fel de fel de povești, care mai de care mai picante, legate de nerespectarea procoalelor de securitate. Astfel, conform mărturiilor neasumate ale ofițerilor SPP, Traian Băsescu a fost cel mai greu de păzit dintre toți președinții. Însă, tot el este și cel mai apreciat pentru felul în care și-a tratat mereu echipa de securitate.

Gărzile SPP au întâmpinat dificultăți din pricina lui Traian Băsescu
Gărzile SPP au întâmpinat dificultăți din pricina lui Traian Băsescu

A reușit să fenteze dispozitivul de securitate și să fugă la restaurant

Unul dintre cele mai controversate momente a avut loc în 2008, atunci când fostul președinte pur și simplu a fugit de SPP-iști, ajungând să fie căutat prin oraș cu zeci de mașini de poliție:

“Într-o seară a reușit să scape de dispozitivul de securitate prin spatele casei și a plecat spre restaurantul lui preferat. Cireșica. Acolo cânta o doamnă de a cărei voce era absolut fascinat. Bineînțeles că a fost căutat de un dispozitiv lărgit de SPP-iști, ajutați de zeci de polițiști. Nu a fost nevoie de prea multe căutări, pentru că șeful securității și-a dat seama unde s-a dus președintele. El era acolo, în mijlocul petrecerii, nu se temea de absolut nimic, se comporta ca un om normal. Asta în timp ce ofițerilor SPP nu le venea să creadă ce s-a întâmplat.

Traian Băsescu a fost un șef de stat care nu prea a respectat regulile, atunci când a venit vorba despre respectarea protocoalelor de securitate. El este un personaj popular, îi plac băile mulțimii, îi place să stea de vorbă cu oamenii și nu prea s-a temut vreodată, din acest punct de vedere. Desigur, libertatea aceasta de care lui îi plăcea să se bucure îi scotea din minți pe SPP-iști, pentru că apărarea președintelui era una extrem de dificilă”, a declarat un oficial, sub protecția anonimatului, din motive lesne de înțeles.

Cristiana Dorin Costache, cântăreața preferată a lui Traian Băsescu
Cristiana Dorin Costache, cântăreața preferată a lui Traian Băsescu

Ce s-a ales de cântăreața preferată a lui Băsescu

În 2015, Cristiana Dorin Costache a fost diagnosticată cu cancer. Pe atunci, ea s-a confesat lui Traian Băsescu, iar el s-a oferit să o ducă la medicul lui, însă artista a refuzat. Au urmat ani de tratamente și operații, însă, anul trecut, cântăreața preferată a fostului președinte a reușit să învingă boala și s-a întors pe scenă. Nu mai cântă în fiecare zi, la fel ca înainte, pentru că pune preț mai mult ca niciodată pe sănătate și familie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...