Traian Băsescu, avere, copii, carieră. Ce a realizat la Primăria Capitalei în mandatul trecut

Daria Petrescu 03.09.2020, 14:09
Traian Băsescu, avere, copii, carieră. Ce a realizat la Primăria Capitalei în mandatul trecut

Traian Băsescu a fost președinte al României între anii 2004 și 2014, după ce a fost primar general al Capitalei , ales din partea Partidului Democrat. La alegerile prezidențiale din 2009, Traian Băsescu a fost reales președintele țării noastre pentrun mandate de încă 5 ani. El l-a învins atunci pe Mircea Geoană. Iată ce a realizat la Primăria Capitalei în mandatul său.

Timp de 10 ani, Traian Băsescu a îndeplinit funcția de președinte al României

Traian Băsescu este născut pe 4 noiembrie 1951, la Basarabi, în județul Constanța. Este căsaăorit cu Maria Băsescu și împreună au două fete, Ioana si Elena, care are la rândul ei trei copii. În prezent, acesta este președintele Mișcării Populare. Traian Băsescu este comandant de navă și om politic.

Traian Băsescu i-a predat mandatul de sef al statului lui Klaus Iohannis, câștigător al alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014.

La scurt timp după căderea comunismului în țara noastră, Traian Băsescu a intrat în politică și a devenit membru al Frontului Salvării Naționale. El a devenit membru PD, după  ruperea acestei formațiuni, în 1992. De-a lungul timpului a ocupat mai multe funcții în administrația locală și centrală.

Averea lui Traian Băsescu

Potrivit declarației de avere din anul 2019,  fostul președinte Traian Băsescu deține mai multe lucruri de valoare. Declarația de avere a fost depusă în momentul în acre s-a făcut alegerea membrilor din România în Parlamentul European.

Traian Băsescu are două terenuri intravilane în București. Acestea au fost dobândite în anul 2003, de 174 mp și de 46mp. De asemenea, familia Băsescu mai deține un apartament cumpărat în 2003 de 250mp și un garaj de 30mp. Băsescu mai are două mașini, un Dacia DUster 2010 și un Ford BMax 2012.

Atunci când vine vorba despre bijuterii, averea fostului președinte este cu adevărat impresionantă. Traian Băsescu are bijuterii în valoare de 28.000 de euro, ceasuri de 52.000 de euro și tablouri ce însumează 19.000 de euro.

În perioada 2000-2004 a fost primar al Capitalei

Timp de patru ani, Traian Băsescu a ocupat funcția de primar al Capitalei, iar apoi a demisionat, devenint președintele României. De asemenea, el a fost ministru al Transporturilor un an de zile, între 1991-1992. Acest lucru s-a întâmplat în două cabinete- Guvernul Petre Roman (2) si Guvernul Theodor Stolojan.

Traian Băsescu și soția lui
Traian Băsescu și soția lui

A fost mâna dreaptă a lui Petre Roman

De asemenea, a fost ministrul transporturilor în perioada 1996-2000 în Guvernele Victor Ciorbea, Radu Vasile și Mugur Isarescu.

Mai mulți ani de zile, Băsescu a fost mâna dreaptă a lui Petre Roman, in Partidul Democrat. Apoi, acesta a fost înlăturat din funcție și a preluat șefia PD. Traian Băsescu a fost mai târziu președinte al partidului în perioada mai 2001 decembrie 2004.

Deși s-a spus că fostul președinte al României ar fi fost racolat de Securitate în 1973, pe vremea când era elev, nu au existat documente care să arate acest lucru. Nu s-a demonstrat că el a fost colaborator al Securității.

Viața personală a lui Traian Băsescu

Traian Băsescu și soția lui au format de-alungul anilor unul dintre cele mai solide și discrete cupluri. Cei doi au împreună două fete, Ioana, născută în 1977, și Elena, în 1980. În anul 1995 a absolvit cursurile avansate în Industria Transportului Maritim ale Academiei Norvegiene. Traian Băsescu și-a pierdut tatăl în 2002, iar mama în anul 2010.

Urmăriți Impact.ro și pe