Cum vrea, de fapt, Traian Băsescu să devină primar al Capitalei. Planul cu Nicușor Dan

Andrei Cezar 17.08.2020, 20:12
Cum vrea, de fapt, Traian Băsescu să devină primar al Capitalei. Planul cu Nicușor Dan

Bătălia pentru funcția de primar general al Capitalei este extrem de încinsă. Se fac calcule și jocuri politice între principalii candidați pentru a fi siguri de victorie. După ce și-a anunțat candidatura, Traian Băsescu plusează și îi propune lui Nicușor Dan să se alieze cu el, oferindu-i în schimb postul de viceprimar. Pe de altă parte, fostul președinte al României a declarat că Premierul Ludovic Orban i-a propus lui Eugen Tomac, președintele PMP, trei posturi de ministru, în schimbul unei susțineri a partidului pe care îl reprezintă pentru alianța PNL, USR-PLUS la Primăria Capitalei.

Planul lui Traian Băsescu pentru a deveni primar îl include și pe Nicușor Dan

Fostul președinte al țării i-a făcut o ofertă lui Nicușor Dan, în cadrul emisiunii Gândul Live, pentru a merge la braț la viitoarele alegeri locale. Traian Băsescu vrea un tandem alături de candidatul PNL, USR-PLUS de tipul ”primar-viceprimar” la Primăria Capitalei.

Eu l-am susținut foarte mult pe Nicușor, eu am lansat ideea să strângem toate partidele de dreapta în jurul unui candidat. Nu doream să candidez. Aș fi dispus să-i propun o soluție, având în vedere că e specializat pe probleme de urbanism, Bucureștiul e mult mai comple. I-aș propune să fie viceprimar, ca să fie după un mandat un extraordinar Primar al Capitalei. E o propunere pe care i-o fac încă pe de acum. Ca să facem un tandem în această campanie. Ei acuză că intrarea PMP îi reduce șansele lui Nicușor Dan. Sunt conștienți, având în vedere diferența de experiență, mai bine mergem pe o astfel de variantă, și cu siguranță o s-o învingem pe doamna Firea”, a declarat Traian Băsescu, vizavi de propunerea pe care i-o face lui Nicușor Dan în ceea ce privește candidatura la Primărie.

Cum vrea, de fapt, Traian Băsescu să devină primar al Capitalei. Planul cu Nicușor Dan
Cum vrea, de fapt, Traian Băsescu să devină primar al Capitalei. Planul cu Nicușor Dan

Ludovic Orban, dispus să renunțe la trei portofolii de ministru în favoarea PMP

Europarlamentarul PMP a vorbit și despre propunerea pe care i-a făcut-o Ludovic Orban lui Eugen Tomac pentru ca Partidul Mișcarea Populară să se alăture alianței PNL, USR-PLUS în scrutinul pentru București.

”La ultima discuție dintre dl. Tomac și Ludovic Orban, după refuzul de a participa PMP la alianța PNL-USR, i s-a propus domnului Tomac să primească 2-3 posturi de ministru. Nu știu ce semnal a fost către PMP, dacă a fost cumva vreo idee că îi convingem să se facă miniștrii în loc să candideze la PMB, a fost o socoteală greșită. Noi aveam o problemă cu alianța, nu s-a putut face, candidăm singuri și asta e, ne ducem steagul cu mărul pe el”, a mai declarat Traian Băsescui.