Exclusiv. Am aflat motivul pentru care Gică Popescu și Jean Vlădoiu se dușmănesc de aproape trei decenii. Nici Hagi n-a reușit să-i împace

Alexandra Andrei 13.04.2020, 21:30
Exclusiv. Am aflat motivul pentru care Gică Popescu și Jean Vlădoiu se dușmănesc de aproape trei decenii. Nici Hagi n-a reușit să-i împace

Au scris împreună istorie în fotbalul românesc la echipa națională, însă, pe plan pesonal nu s-au avut niciodată la suflet și de abia și-au vorbit, deși au fost colegi mai bine de 10 ani la echipa națională. Gică Popescu și Jean Vlădoiu, pentru că despre ei este vorba, se dușmănesc de 26 de ani, iar Impact.ro a aflat și care este motivul.

Motivul pentru care Gică Popescu și Jean Vlădoiu se dușmănesc de 26 de ani

În timpul Campionatului Mondial din 1994, Jean Vlădoiu a avut o altercație puternică în vestiar cu antrenorul secund al echipei naționale, Dumitru Dumitriu, pentru care selecționerul Anghel Iordănescu l-ar fi trimis acasă pe cel poreclit ”Charlie”. Înainte de a se decide dacă trece sau nu peste ieșirea nervoasă a lui Vlădoiu, ”Tata Puiu” a stat de vorbă și cu câțiva fotbaliști, printre care s-au numărat Bogdan Stelea, Gică Hagi și Gică Popescu. Dacă primii doi au considerat că Jean trebuie să rămână alături de echipă, Popescu a fost cel care s-a opus vehement ca al lui coleg să mai facă parte din lot.

După acel incident, Jean Vlădoiu nu și-a terminat însă cariera la națională, ba dimpotrivă. Forma sa excelentă din campionatul Germaniei l-a obligat pe Iordănescu să-l convoace în continuare, asta în ciuda faptului că Popescu era liderul echipei, alături de Hagi, iar părerea lui conta imens. Vlădoiu a venit de fiecare dată la națională, însă nu a putut trece niciodată peste gestul colegului său, pe care nu l-a mai avut niciodată la suflet.

Vlădoiu nu a trecut niciodată peste gestul lui Gică Popescu din 1994
Vlădoiu nu a trecut niciodată peste gestul lui Gică Popescu din 1994

“Câțiva ani după acel episod, Jean nici nu suporta să îl vadă pe Gică. I-a bătut obrazul de multe ori pentru gestul său dar, odată cu trecerea timpului, ei au ajuns să se ignore reciproc. Se salută dacă se văd, își strâng mâna, dar nimic mai mult. Nu schimbă multe cuvinte. Au fost mulți care au vrut să îi împace, inclusiv Gică Hagi, dar nu a fost cu putință. Popescu este supărat pentru ca i s-a părut exagerată atitudinea lui Vlădoiu de-a lungul anilor, iar Jean ține și acum dusmănie pentru acel episod”, a declarat un apropiat al celor doi, pentru impact.ro.

Gică Popescu, la cuțite și cu Viorel Moldovan!

Desi a fost mereu apreciat pentru faptul că este un bărbat extrem de echilibrat și de educat, Gică Popescu și-a câștigat și câteva animozități în lumea fotbalului. Printre persoanele care nu l-au avut niciodată la suflet pe cel supranumit “Baciul”, se numără și un alt coleg de la echipa națională, Viorel Moldovan. Deși în fața camerelor TV au o relație de complezență, în realitate, cei doi nu s-au înțeles niciodată. Ba mai mult, atunci când echipele lor de club au jucat una împotriva celeilalte, întâlnirea pe teren dintre cei doi a fost una cu scântei: “Mi-a dat la coate cînd juca la Fener… Mi-a umflat ochii la un meci. Am rezistat pînă în minutul 70, după care i-am zis vreo două şi am ieşit afară, dar am ieşit cu urechile umflate”, povestea Popescu, pe atunci rivalul lui Moldovan din campionatul Turciei, el jucând la Galatasaray.

Un alt episod în care animozitățile dintre ei au ieșit la suprafață a fost în 2013, atunci când Gică Popescu a fost condamnat la închisoare în “Dosarul Transferurilor”. Deși toți foștii colegi de la echipa națională și-au exprimat regretul pentru situația în care se află Popescu, Viorel Moldovan a avut o reacție virulentă: “Există o vorbă, cum îţi aşterni aşa dormi. Îmi pare rău pentru el, dar nu am ce face. Eu nu am avut niciun şoc când am aflat că a fost condamnat”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...