Gigă Hagi împlinește 55 de ani. A devenit Regele fotbalului românesc, dar ce studii are el de fapt. Imagini de colecție

Redacția IMPACT 05.02.2020, 16:05
Gigă Hagi împlinește 55 de ani. A devenit Regele fotbalului românesc, dar ce studii are el de fapt. Imagini de colecție

Gică Hagi a împlinit astăzi frumoasa vârstă de 55 de ani. Sportivul a devenit „Regele fobalului românesc” prin prisma performanțelor sale pe care le-a avut de-a lungul timpului.

Parcursul celui supranumit  „Maradona din Carpați”

Alături de Nadia Comăneci, Ilie Năstase sau Ivan Patzaichin, Hagi se află  în portofoliul celor mai valoroși sportivi români ai tuturor timpurilor.

Gheorghe Hagi a terminat Liceul Electroaparataj, unde l-a avut ca diriginte pe profesorul de matematică Marin Mitroi. Studiile postliceale le-a făcut în cadrul Academiei de Studii Economice, iar când a jucat la Steaua n-a avut nici un grad, fiind doar un simplu soldat.

Hagi și-a început cariera la echipa Farul Constanța, în 1982, după care a urmat transferul la Sportul și ulterior la Steaua, unde a debutat cu un gol în Supercupa Europei, o performanță care a propulsat România de atunci și mai sus pe harta sportului european.

Rezultatele lui Gică Hagi de atunci au stârnit ineresul echipelor străine. În acest sens, Real Madrid a plătit 4 milioane de dolari pentru a-l coopta pe Gheorghe Hagi în lotul iberic. Românul a jucat în capitala Spaniei vreme de doi ani. Ulterior, a fost adus de Mircea Lucescu la Brescia, iar după Campionatul Mondial din SUA a ajuns la Barcelona, unde a jucat doi ani, notează gsp.ro.

De departe, însă, cea mai bună periadă din cariera de fotbalist a lui Gică Hagi a fost la Galatasaray, unde jucătorul a obșinut 4 titluri de campion (1997, 1998, 1999 şi 2000) şi două Cupe (1999 şi 2000).

În cadrul echiei naționale a României, Hagi a jucat între anii 1983-2000, perioadă în care fotbalistul a debutat în 125 de partide, cu 35 de goluri la activ. Tot atunci a fost golgeterul all-time.

Gică Hagi a fost unul din cei mai buni mijlocați ai Europei, între ani `80-`90, primind mai târziu și titulatura de  „Maradona din Carpați”. Gică Hag a fost inclus și în topul FIFA, fiind încadrat în lista primilor 100 de fobaliști din istorie.

Ca antrenor, Hagi a pregătit naționala României, Galatasaray, Bursaspor, Steaua, Poli Timişoara şi Viitorul. În 2009, Gică Hagi avea să pună bazele clubului român Viitorul Constanța. Astăzi, una din dorințele fiebinți ale antrenorului este ca FC Viitorul să ajungă în play-off. Se pare că fiul lui, Ianis Hagi îi calcă pe urme, având deja o carieră de succes în fotbal.

Urmăriți Impact.ro și pe