Motivul pentru care Gică Popescu a refuzat să joace la Real Madrid, în urmă cu 30 de ani. Dezvăluiri uimitoare

Marian Cărăvan 07.04.2020, 18:10
Motivul pentru care Gică Popescu a refuzat să joace la Real Madrid, în urmă cu 30 de ani. Dezvăluiri uimitoare

Unul dintre cei mai buni fotbaliști români ai ultimelor decenii a refuzat să joace pentru Real Madrid, în urmă cu 30 de ani. Gică Popescu a făcut dezvăluiri uimitoare la trei decenii de la acel moment care îi putea schimba total cariera.

Motivul pentru care Gică Popescu a refuzat să joace la Real Madrid, în urmă cu 30 de ani. Dezvăluiri uimitoare

În 1990, când porțile Europei se deschideau pentru fotbaliștii români, care putea juca în străinătate fără opreliștile sistemului comunist, au curs ofertele mai ales pentru cei ce aveau marea șansă de a îmbrăca tricoul echipei naționale. Așa cum s-a întâmplat cu Gică Popescu, un fotbalist tânăr pe atunci, în plină ascensiune. Acesta a primit o ofertă neașteptată de la marea Real Madrid, o ofertă pe care însă „Baciul” a refuzat-o. La trei decenii de la acel moment, Gică Popescu și-a motivat gestul său, într-un interviu publicat de site-ul The Athletic.

„Am avut pe masă un contract cu Real Madrid, dar nu știam pe atunci ce înseamnă Realul. Nu aveam informații pentru că eram dintr-o țară comunistă, habar nu aveam că este un club atât de mare!

Nu-i văzusem jucând, știam doar că este Toshack antrenor. Am vorbit cu președintele de atunci, Ramon Mendoza, dar după două zile l-am refuzat!”, a declarat Gică Popescu.

Gică Popescu nu regretă că i-a refuzat pe galactici

Declarațiile lui Gică Popescu au fost preluate de jurnaliștii de la AS, care au titrat: „Popescu a refuzat o ofertă de la Madrid… din cauza ignoranței.”

Oferta celor de la Real Madrid a venit în 1990, în timp ce România se afla la Campionatul Mondial din Italia. Președintele grupării madrilene, Ramon Mendoza, s-a deplasat special în Italia pentru a-l vedea la lucru pe Gică Hagi, cel care până la urmă avea să și ajungă pe Santiago Bernabeu. Președintele Realului a fost impresionat însă și de Gică Popescu, pe atunci jucător la Universitatea Craiova.

„Nu regret decizia de atunci, am avut o carieră fantastică, dar cine știe…Poate a fost mai bine că nu m-am dus atunci, era o pălărie prea mare pentru mine, nu eram pregătit pentru un asemenea salt. De aceea, în 1995 când am venit la Barcelona, eram pregătit”, a mai spus Gică Popescu.

Gică Popescu a jucat între 1995 și 1997 la FC Barcelona, unde a fost coleg cu Gică Hagi, purtând și banderola de căpitan al echipei catalane. A bifat 68 de prezențe în tricoul Barcelonei, pentru care a marcat 9 goluri.

 

Urmăriți Impact.ro și pe