Donald Trump, acuzat de propriul partid pentru asaltul asupra Capitoliului. Declarații dure în ziua predării mandatului

Stan Filon 20.01.2021, 08:14
Donald Trump, acuzat de propriul partid pentru asaltul asupra Capitoliului. Declarații dure în ziua predării mandatului

În ultima zi de mandat la Casa Albă, Donald Trump a simțit trădarea chiar din partea propriului său partid! Părăsit de toată lumea, încă președinte al Americii, Donald Trump a fost nevoit să asculte cum este renegat și acuzat în mod oficial de partidul pentru care în urmă cu 4 ani a câștigat fotoliul de președinte al Americii.

Donald Trump a fost acuzat și de propriul partid pentru asaltul de la Capitoliu

Colegul său republican Mitch McConnell a recunoscut marți în Senatul american că protestatarii care au dat năvală în clădirea Capitoliului au fost alimentaţi cu minciuni şi provocaţi să comită o asemenea faptă chiar de către preşedintele Donald Trump.

”Ultima dată când Senatul s-a întâlnit tocmai ne recuperaserăm Capitoliul de la infractori violenţi care au încercat să oprească Congresul din a-şi face datoria. Mulţimea a fost hrănită cu minciuni”, a spus el, conform NBC. „Ei au fost provocaţi de preşedinte şi de alţi oameni puternici şi au încercat să se folosească de teamă şi violenţă pentru a opri o procedură specifică a primei ramuri a guvernului federal care nu le-a plăcut”, a adăugat acesta.

Donald Trump a fost acuzat si de propriul partid pentru asaltul de la Capitoliu
Donald Trump a fost acuzat si de propriul partid pentru asaltul de la Capitoliu

Începe ancheta împotriva lui Donald Trump

Colegul de partid al lui Donald Trump a recunoscut după aceaa că Senatul aşteaptă din partea Camerei Reprezentanţilor articolul privind punerea sub acuzare a lui Donald Trump pentru ca procesul împotriva lui să poată începe.

Donald Trump este acuzat că a convocat un protest pe 6 ianuarie, când Congresul certifica victoria în alegeri a democratului Joe Biden. Oamenii care au venit să protesteze pentru Donald Trump au trecut de toate filtrele poliției și au pătruns direct în clădirea Capitoliului.

Cinci persoane au murit

Ședința unde trebuia să fie certificat drept câștigător al alegerilor Jos Biden a fost întreruptă, iar senatorii au fost nevoiți să fugă pentru viața lor. Aceștia s-au ascuns prin birouri de furia gloatei. Oamenii au pătruns cu forțachiar în sala de ședință. Au spart geamuri și au bătut forțele de ordine, de multe ori chiar cu armele lor.

Zeci de persoane au fost rănite, iar cinci, între care un poliţist, au decedat. O săptămână mai târziu, Camera Reprezentanţilor a votat punerea sub acuzare a preşedintelui republican, al cărui mandat se încheie miercuri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...