Legătura dintre medicul erou din Piatra Neamț și victoria în alegerile parlamentare. Rareș Bogdan: ”Dacă murea, nu făceam 20%”

Stan Filon 18.01.2021, 11:58
Legătura dintre medicul erou din Piatra Neamț și victoria în alegerile parlamentare. Rareș Bogdan: ”Dacă murea, nu făceam 20%”

Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal, Rareș Bogdan, a analizat rezultatele slabe obținute de partid la alegerile parlamentare. Europarlamentarul spune acum că el le-a atras atenția colegilor săi de partid asupra unor chestiuni care s-au dovedit a fi dăunătoare pentru partid.

Rareș Bogdan a identificat problemele care au tras scorul PNL în jos la alegerile parlamentare

Rareș Bogdan spune că una dintre cauzele pentru care partidul a ieșit pe locul doi la alegerile parlamentare ar fi fost relația tensionată cu biserica. El sune că le-a atras atenția colegilor că Biserica Ortodoxă Română se bucură de foarte multă încredere în rândul românilor, iar scoaterea bătrânelor fără mască de protecție din biserici, de către jandarmi, va face mult rău PNL.

“Am atras atenția în partid (privind conflictul cu biserica). Am spus că nu poate fi ignorată și nu putem în niciun caz să intrăm în conflict cu Biserica, trebuie să avem un dialog. Pe de o parte, PNL nu a sancționat prin reprezentanții din Guvern derapajele unor șefi din Jandarmerie, a unor jandarmi. Acele imagini ale unor băbuțe care purtau masca sub barbă sau sub nas sau nu aveau mască, trase afară din Biserică, ne-au făcut mult rău.

Rares Bogdan a identificat problemele care au tras scorul PNL în jos la alegerile parlamentare
Rares Bogdan a identificat problemele care au tras scorul PNL în jos la alegerile parlamentare

Ce a însemnat închiderea pelerinajului de la Cuvioasa Parascheva

Faptul că s-a păstrat deschis Palace din Iași și am închis cea mai mare procesiune a BOR, de Cuvioasa Parascheva, a fost exploatat și ne-a adus un conflict. Plus, părerea mea, că Patriarhul Daniel este un om extrem de rational și îi cunosc pe majoritatea mitropoliților în mod direct, și știu că la o discuție cu aceștia, puteau să restabilească dialogul. Dar dialogul nu trebuia doar cu Biserica Ortodoxă. Ați văzut că reacții foarte dure a avut cultul Baptist sau cultul Penticostal.

Lucrul ăsta a părut că e neimportant, dar România nu e Franța”, a explicat prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan duminică, la emisiunea Interviurile lui Cristoiu, de la Aleph News. În plus, acum Rareș Bogdan dă vina pe Guvern și pentru închiderea restaurantelor. Europarlamentarul contestă decizia Executivului și spune că a tras partidul în jos, însă nu vorbește nimic despre stoparea transmiterii virusului sau siguranța cetățenilor.

Incendiul de la secția ATI Piatra Neamț, lovitură dură pentru PNL

Rareș Bogdan a vorbit și despre lovitura de grație pe care era s-o încaseze PNL: incendiul de la secția ATI de la Piatra Neamț. Europarlamentarul a vorbit despre procentul cu care a scăzut PNL imediat după incendiu, chiar dacă acesta a avut loc într-un județ păstorit de PSD. Destul de cinic, Rareș Bogdan a spus cât ar fi obținut PNL la parlamentare, dacă medicul erou de la Piatra Neamț ar fi murit.

“Tot în timpul campaniei electorale a apărut o lebădă neagră care ne putea fi fatală, care ne-a dus în jos de la 32 la 27%, dar aia a fost și lovitura pe care a primit-o și PSD, care s-a remontat. Noi nu am mai putut să ne remontăm. Incendiul de la Piatra Neamț. Deși nu a avut loc într-un spital coordonat de Ministerul Sănătății sau într-un județ condus de un liberal – aia putea fi catastrofal pentru noi- a fost condus într-un județ condus de un baron roșu recunoscut, Ionel Arsene, spitalul fiind în subordinea lui Ionel Arsene, a contat că PSD era local la putere, că ministrul Sănătății era al PNL și lucrul ăsta ne-a lovit. Era paralela cu Colectiv. (…) Dacă atunci Ludovic Orban și Guvernul PNL nu ar fi luat măsura mutării în Belgia, la Bruxelles, a medicului care a sărit pentru a salva viețile unor bolnavi din acea secție, PNL era pulverizat, făceam sub 20%. Dacă omul murea, PNL nu lua 20%”, a mai mărturisit prim-vicepreședintele PNL.

Urmăriți Impact.ro și pe