Diana Șoșoacă, atacată de senatorii PNL. „Instigă la ură și haos”

Ioana Bucur 06.04.2021, 18:08

Diana Șoșoacă, atacată de senatorii PNL. Se cer măsuri drastice împotriva fostului membru AUR. Liberalii și-au pus deja în aplicare planul și au cerut ajutorul tuturor partidelor din Parlamentul României.

Diana Șoșoacă, atacată de senatorii PNL

Diana Șoșoacă, atacată de senatorii PNL. Liberalii au cerut și celorlalte partide parlamentare să se alăture demersului lor de „eliminarea unei probleme care se perpetuează de la începutul legislaturii în Parlamentul României”. Este vorba despre comportamentul necorespunzător, nociv și neregulamentar al doamnei senator Diana Iovanovici Șoșoacă, a scris Alina Gorghiu în deschiderea unui document prezentat atât în ședința Partidului Național Liberal cât și pe pagina sa de Facebook.

„Este inadmisibil să mai tolerăm ca parlamentarul Diana Iovanovici Șoșoacă să sfideze orice normă legală și orice regulă a bunului-simț în cea mai prestigioasă instituție a țării. O asemenea atitudine reprezintă o gravă ofensă atât Parlamentului, cât și românilor. Încalcă măsurile sanitare, nu poartă mască de protecție în sala de plen a Senatului, dând în permanență dovadă de iresponsabilitate. Instigă la ură și haos în luările de cuvânt din plenul Senatului, jignește, aduce ofense și grave acuzații neîntemeiate, utilizează discurs homofob, xenofob și extremist”, se arată în documentul publicat de Alina Gorghiu.

Grupul senatorilor liberali și-a înaintat demersul, marți, în Biroul Permanent al Senatului, explicând că este necesar pentru păstrarea unui standard necesar în Parlament.

„Prea multe derapaje care pun în pericol buna funcționare a Legislativului. Astăzi, în Biroul Permanent al Senatului, grupul senatorilor PNL propune acest demers pentru păstrarea unui standard necesar în Parlament. E nevoie de reacție, din partea tuturor senatorilor, la populism, extremism, lipsă de decență, nerespectarea regulamentelor în mod constant. E nevoie de această delimitare. Doar așa putem lucra la creșterea credibilității acestei instituții”, susțin liberalii.

Razvan Simion, declaratie uimitoare despre Diana Sosoaca. Toata lumea a auzit:
Diana Sosoaca

Diana Șoșoacă ar putea fi sancționată, conform regulamentului Senatului, pentru „abaterile de la deontologia parlamentară” prin: atenționare, chemare la ordine, retragerea cuvântului, îndepărtarea din sală pe durata ședinței sau un avertisment public-scris.

„Nici moartă nu tac”

Diana Șoșoacă a fost în prima linie a protestelor anti-restricții din ultimele zile din Capitală. Senatoarea i-a îndemnat pe românii din toată țară să iasă în stradă, doar că îndemnurile ei s-a împotmolit de faptul că a reușit să aibă aproape conturile de social media închise, chir și pe cel al soțului ei, pe care îl folosea.

„Bună seara. Ăştia credeau că o să tac. Nici moartă nu tac. În acest moment sunt blocată pe toate conturile, inclusiv pe al soţului meu, Silvestru Şoşoacă. Evident că am găsit o soluţie să fac un live de pe această pagină…Pentru că mâine se va desfăşura un eveniment la nivelul întregii ţări, deşi se menţionează că numai în Bucureşti. Nu! Sunt oameni care nu pot ajunge în Bucureşti şi atunci este normal să poată ieşi în stradă la ei în localitate.

Evident că ar fi bine să vină în faţa Parlamentului 18 milioane de români dar ştim că este practic imposibil. Cei care nu puteţi veni la Bucureşti, ieşiţi în faţa Primăriilor şi Consiliilor Judeţene în toată ţara. Conform Legii adunărilor publice, nu aveţi nevoie de autorizare dacă ieşiţi în faţa acestor instituţii, mai ales că va fi un miting ad-hoc”, a spus Diana Șoșoacă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...