Soțul Alinei Gorghiu, obligat de Tribunal să plătească 1.7 milioane de lei, plus penalități. Ce s-a întâmplat

Diana Radu 19.05.2020, 16:18
Soțul Alinei Gorghiu, obligat de Tribunal să plătească 1.7 milioane de lei, plus penalități. Ce s-a întâmplat

Soțul Alinei Gorghiu este obligat de către Tribunalul București printr-o decizie definitivă să restituie 1.7 milioane de lei, plus penalități către Banca Comercială Feroviară a lui Valer Blidar. Cum a ajuns Lucian Isar în această situație?

Soțul Alinei Gorghiu, obligat de Tribunal să plătească 1.7 milioane de lei

Lucian Isar trebuie să plătească 1,7 milioane de lei plus penalități începând cu mai 2019, către Banca Comercială Feroviară, potrivit unei decizii a Judecătoriei Sectorului 1 și a Tribunalului București. Soțul senatoarei Alina Gorghiu a deschis un proces în ianuarie 2016 cu banca, în contextul în care cu un an înainte a fost eliminat de la conducerea Consiliului de Supraveghere printr-o reorganizare a sistemului de conducere. Pe atunci, Isar încasa de la bancă 660.000 de lei pe an și se afla la consucerea acesteia din iulie 2014.

alina gorghiu, lucian isar, tribunal, 1.7 milioane de lei
Soțul Alinei Gorghiu, obligat de Tribunal să plătească 1.7 milioane de lei

Inițial, Tribunalul București a declarat nefondată cerea lui Isar, drept pentru care a respins-o. Însă, în iulie 2017, Curtea de Apel a dispus plata unor daune în valoare de 360.000 de euro. Banca a încercat să obțină suspendarea executării hotărârii la Înalta Curte de Casație și Justiție, însă cererea a fost respinsă. Astfel, Isar a încasat 1,67 milioane de lei de la bancă prin executarea silită.

În mai 2019 Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul Băncii Comerciale Feroviară și a dispus casarea sentinței și rejudecarea dosarului din faza de apel. În cele din urmă, banca a câștigat definitiv la Tribunal. Drept urmare, Isar trebuie să plătească 1.7 milioane de lei băncii, plus alte penalități.

Alina Gorghiu s-a căsătorit în ianuarie 2016 cu Lucian Isar, fost ministru delegat pentru relaţia cu mediul de afaceri în Guvernul Ponta. Cei doi au împreună doi băiețeii.

„Ştiţi că la Polul Nord, dacă mergeţi, o să întâlniţi un fenomen extraordinar: soarele de la miezul nopţii sau ziua polară. Dacă vremea e bună, soarele e văzut pe cer 24 de ore din 24. Cam aşa au fost primele zile cu gămălia mea de copil. Nu au fost zi şi noapte, doar zi. E sănătos, viguros, îl cheamă Noah! Iar eu învăţ că pot iubi mai mult”, a fost mesajul postat de Alina Gorghiu, după ce a adus pe lume primul copil.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI