Editorial Alin Buzărin

Lăsați-o pe madam Șoșoacă să meargă la sală!

Alin Buzărin 30.03.2021, 20:29
Lăsați-o pe madam Șoșoacă să meargă la sală!

Dragi guvernanți, fierbinte vă rog să faceți o excepție, poate așa vor înceta protestele! Lăsați sălile de sport închise, așa cum sunt, dar deschideți doar una singură, pentru doamna senato!. A spus că vrea să tragă de fiare ca să se dezmorțească, și nu i se permite. Ar fi un deliciu s-o vedem, ingenuă, lucrând pentru picioare, pentru abdomen, pentru brațe…Citius, altius, fortius!

Pasternak, păstârnac

E însă posibil ca doamna senator proaspăt dezAURită să înțeleagă prin fiare cu totul altceva. Lupul, ursul, alte lighioane indigene sau chiar exotice, tigri, lei, hiene, gheparzi. E de bănuit că și prin sală înțelege sala de mese. De dezmorțit, dumneaei se dezmorțește prin piețe, pe străzi, pe la ușile ministerelor, prin Parlament. Caloriile i se pot topi și  în aer liber, dar dacă ține morțiș, ar fi interesant să savrăm un filmuleț cu această ingenuă Ana Ipătescu a vremurilor moderne executând genuflexiuni sub comanda lui Pasternak. Nu scriitorul rus, cel cu Doctor Juvago, ci Harley Pasternak, cel mai la modă antrenor contemporan de fitness. Însă probabil că impetuoasa aleasă a poporului n-a auzit nici de unul, nici de celălalt. S-ar putea să creadă că e vorba de păstârnac, util, dealtfel, în diete, și tonifiant pentru cei care ”trag de fiare să se dezmorțească”.

Mai mulți români au protestat împotriva măsurilor recente impuse de autorități în contextul pandemiei
Mai mulți români au protestat împotriva măsurilor recente impuse de autorități în contextul pandemiei

Zero calorii, zero idei

Suava, dar neașteptata iubitoare de mișcare, de efort fizic, stopată de obrocul guvernamental să-și dăltuiască trupul așa cum i-ar da dreptul elementarele aspirații de libertate, e prim-solistă în corul protestatarilor, iar părerile ei sunt preluate de către mărșăluitori și folosite drept aliment ideologic Care sigur nu îngrașă, am verificat, conținutul caloric e aproape zero, la fel ca și conținutul logic al revendicărilor.

Revolta online

Tot ce se întâmplă noapte de noapte pe străzile din București și din alte orașe ale țării e normal până la un punct, care presupune neîncălcarea legii. Adică manifestați ziua, păstrați distanța, purtați mască și așa mai departe. Ceea ce am văzut în ultimele nopți a fost exact pe dos, contrar respectării legii. Oameni fără mască, tineri, care înainte de a răcni versificat, au grijă să-și facă selfie și să-l pună ”pe Insta”, să-i vadă prietenii că au fost în stradă.

Autoritățile admiră

Câtă lume de acolo are declarație pe proprie răspundere? Câți dintre protestatari vin de la locul de muncă? Câți dau fuga la farmacie, să cumpere leacuri unui apropiat aflat în suferință? Răspunsul e simplu:. nimeni! Forțele de ordine au drept scop doar prevenirea violențelor, deși legea le-ar dea dreptul la mai mult, să-i legitimeze pe absolut toți cei de-acolo și să-i amendeze pe cei în neregulă. Nu se întîmplă asta, în schimb eu am fost oprit într-un drum nocturn spre studioul TVR și puricat nu doar de declarație ci și de talon, permis, RCA, ITP.

Modelul maghiar

Pe playsport.ro puteți citi un reportaj al Claudiei Bălan din Budapesta, orașul unde echipa de fotbal U21 a României participă la Campionatul Europeran. Veți afla vești despre o capitală maghiară liniștită, cu oameni cuminți, care respectă cu strictețe regulile și nu bănănăie pe străzi în puterea nopții. Un popor altfel destul de revoluționar, care a petrecut multe nopți în fața Parlamentului, însă pentru scopuri ceva mai adînci decât ora de închidere a hypermarketului sau decât lipsa accesului la gantere.

Exemplu greșit

Și dacă tot doresc redeschiderea grabnică a gym-urilor, protestatarii puteau să-și aleagă alt vorbitor despre binefacerile mișcării. Un sportiv, un culturist musculos, vreo zână fit, căreia îi stă bine pe saltele, strunjindu-și fesierii. Nu e discriminare, pentru că doamna Șoșoacă are și dumneaei la îndemână multe teme de care poate vorbi cu temei, altele decât sălile de sport. Poate folosi drept bibliografie mai multe volume de Sanda Marin, sunt destule rețete apetisante acolo.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alin Buzărin
Editorialist, un gazetar cu o vastă experianță în presa din România, Alin Buzărin semnează de două ori pe săptămână opinii și editoriale pentru Impact.ro. Cel mai probabil îl...