Detaliul ciudat remarcat la ținuta lui Emmanuel Macron. Ce s-a putut observa la sacoul președintelui francez în timpul vizitei în România

Andra Daoud 16.06.2022, 07:59
Detaliul ciudat remarcat la ținuta lui Emmanuel Macron. Ce s-a putut observa la sacoul președintelui francez în timpul vizitei în România

Emmanuel Macron a efectuat miercuri, 15 iunie, o vizită oficială în România. Președintele francez a avut o discuție cu Klaus Iohannis, după care au mers împreună la baza militară Mihail Kogălniceanu, unde s-au întâlnit cu trupele franceze dislocate pe teritoriul țării noastre. Toată presa a fost cu ochii pe cei doi președinți, iar un detaliu ciudat a atras atenția la ținuta liderului de la Elysee.

Detaliul de la ținuta lui Emmanuel Macron pe care nu mulți l-au observat

Vizita lui Emmanual Macron în România a fost, de departe, evenimentul săptămânii pe plan politic. Președintele francez s-a întâlnit cu Klaus Iohannis și au discutat mai multe subiecte fierbinți de pe agenda publică, inclusiv despre aderarea României la Spațiul Schengen. Cei doi au mers la baza militară Mihail Kogălniceanu, iar Iohannis i-a mulțumit lui Macron pentru prezența militarilor francezi pe teritoriul țării noastre.

Cei doi șefi de stat au discutat și despre necesitatea întăririi apărării pe flancul estic, dar și despre situația din Ucraina. Imaginile cu Macron și Iohannis au fost prezente ieri în toate mass-media, iar un anumit detaliu a atras atenția la ținuta purtată de președintele francez, în momenul vizitei la baza de la Mihail Kogălniceanu.

În timp ce Klaus Iohannis a ales un costum de culoare negru, o cămașă albă și cravată bleu, Emmanuel Macron a optat pentru un costum bleumarin, cu o cravată în același ton și cămașă albă. Detaliul care a atras atenția a fost că pe partea dreaptă a sacoului, erau aplicate două rânduri de buzunare.

Detaliul ciudat remarcat la tinuta lui Emmanuel Macron. Ce s-a putut observa la sacoul presedintelui francez in timpul vizitei in Romania
Emmanuel Macron si Klaus Iohannis

Ce rol au cele două buzunare de la sacou

În mod normal, sacourile, paltoanele și pardesiele au câte un buzunar aplicat pe fiecare parte, însă există și modele care pe partea dreaptă au dublu buzunar. Cel de-al treilea buzunar se numește „ticket pocket” și are rolul de a oferi o notă mai formală ținutelor, potrivit stiliștilor. Este un detaliu de croitorie care se folosea des în trecut și pe care foarte puțini croitori l-au mai păstrat.

„Ambii au adoptat ținute clasice, formale, potrivite unui astfel de context. Președintele Macron este unul dintre cei mai bine îmbrăcați oameni de stat. Acel detaliu, ‘ticket pocketul’, este împrumutat din vechea gardă a croitorilor de seamă. Bărbații eleganți de pe vremuri aveau un astfel de buzunar pentru diferite utilități. Fie purtau biletul de tren, fie bani mărunți pentru a plăti taxa de drum, când mergeau cu caleașca, fie biletul de teatru sau de operă.

Este un detaliu care a rămas din cultura croitorilor de altădată, un detaliu extrem de elegant și de rafinat, care conturează cumva eleganța întregii ținute. Vedem că este un costum extrem de bine croit și o asortare foarte potrivită a cravatei, a gulerului impecabil al cămășii.”, a explicat designerul Adina Buzatu, într-o intervenție la România TV.

Urmăriți Impact.ro și pe