Impact LIVE

Victor Ponta a câștigat 10.000 de lei la CEDO de la statul român. „Tot din buzunarul meu”. EXCLUSIV

Ana Anitoiu 14.06.2022, 15:37
Victor Ponta a câștigat 10.000 de lei la CEDO de la statul român. „Tot din buzunarul meu”. EXCLUSIV

Victor Ponta a declarat, în exclusivitate la „Impact LIVE”, că a câștigat 10.000 de lei de la statul român, printr-o decizie pronunțată, marți, de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), după ce această instanță a decis că fostul premier a fost condamnat pe nedrept pentru afirmaţii defăimătoare la adresa unuia dintre foştii săi miniştri.

Motivul pentru care a fost condamnat Victor Ponta

Victor Ponta a povestit, în emisiunea „Impact LIVE” cu Lavinia Șandru, care a fost motivul pentru care a fost condamnat. Fostul prim-ministru a spus că totul a pornit în anul 2016, când a primit o informare conform căreia Lucian Isar, la acea vreme ministru delegat pentru mediul de afaceri, ar vrea să ajute Roșia Montană.

„În 2016, nu mai eram prim-ministru, m-am apucat eu, nu știu ce mi-a trebuit, nu mai țin minte care era contextul – ceva cu lupta aia anticorupție. Și am spus că eu patru ani cât am fost prim-ministru, despre un singur ministru – și am avut mulți, s-au tot schimbat săracii, PNL, PSD, UDMR, ce erau… E o informație oficială scrisă despre un ministru că s-ar spune că.. Era domnul Lucian Isar care fusese în America ceva cu Roșia Montană, că o să ajute Roșia Montană. Am luat hârtia, m-am dus la Băsescu cred că era, l-am schimbat pe domnul Isar.

N-am zis-o cu răutate, acum… Domnul Isar, om de afaceri, vrea să sprijine Roșia Montană. Nici nu cred că era un lucru rău. Era și ministru. Eu am spus: Nu se poate și ministru, și afacere. Am avut o informare, nu erau dovezi și am și precizat. Nu pot să acuz pe cineva, că n-am văzut cu ochii mei, dar am primit o notă de la un serviciu al statului român”, a spus Victor Ponta la „Impact LIVE”.

Cum a ajuns Victor Ponta la CEDO

În acest context, Lucian Isar l-a dat în judecată pe Victor Ponta. Fostul prim-ministru a spus că nu s-a supărat foarte tare din cauza acestui lucru. Însă, a fost „executat” de la primul termen. Ulterior, un prieten avocat l-a îndemnat să meargă la CEDO.

„M-a dat în judecată, lucru care nu m-a supărat foarte tare, dar la primul termen m-au executat, adică nici nu m-au lăsat să vorbesc. Eu am înțeles mesajul: Ponta, ține-ți gura, n-ai înțeles, tu chiar crezi că pe noi ne interesează de corupție! Un prieten avocat mi-a zis că nu se poate să mă execute așa. Și azi am câștigat la CEDO”, a spus Victor Ponta.

Prin urmare, acum, cei 10.000 de lei pe care Victor Ponta ar fi trebuit să îi plătească lui Lucian Isar vor ajunge la el. De la statul român. Fostul prim-ministru a spus că, practic, acești bani îi vor fi plătiți și din buzunarul lui, pentru că în prezent este și el întreprinzător și plătește taxe și impozite.

Urmăriți Impact.ro și pe