Destinații de vacanță 2023. Țările europene preferate de români

Ana Anitoiu 22.02.2023, 09:55
Destinații de vacanță 2023. Țările europene preferate de români

Destinațiile de vacanță pentru noul an, 2023, au fost dezvăluite de specialiști din industria turismului. Românii au devenit mai interesați decât anul trecut de unele țări europene pentru concediile din timpul verii.

Ce destinații de vacanță preferă românii în 2023

Conform consultanților DAL Travel, unul dintre cei mai cunoscuți touroperatori din România, românii s-au arătat interesați la începutul acestui an de circuite turistice, pe toate continentele și mai ales pentru destinații inedite din Europa.

Spre deosebire de anul trecut, a crescut cu 30% cererea pentru țările din Europa de Nord. Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda, Islanda, Lituania, Letonia și Estonia se numără printre cele mai căutate destinații pentru vacanțele de vară, în special pentru circuite, dar și croaziere sau city break-uri.

De asemenea, românii aleg destinații precum Laponia, Cercul Polar, pe urmele lui Moș Crăciun, fiordurile Norvegiei, Groenlanda sau croaziere din nordul Europei.

Destinații de vacanță 2023. Țările europene preferate de români
Bergen, Norvegia. Foto: pexels.com

„Este o realitate, cei mai mulți turiști aleg, statistic, ca destinații pentru concediile de vară, țările europene, fiind mai la îndemână ca proximitate și, firește, ca transport față de alte destinații mai îndepărtate. În ultimii ani, am observat o apetență mai mare a românilor pentru Țările Nordice dar și pentru Țările Baltice, pornind de la city break-uri, până la circuite complexe.

Civilizate, curate şi ordonate, ele sunt cunoscute pe plan mondial pentru calitatea vieţii, protecţia socială, precum şi pentru peisajele deosebite de care te poţi bucura atunci când le vizitezi. Observ în general un interes crescut al românilor pentru nordul Europei, aici incluzând și Marea Britanie și Irlanda, un motiv în plus fiind faptul că mulți români fug de arșița verii căutând răcoarea nordului Europei”, a spus directorul general al agenției DAL Travel, Daniela Nedelcu.

Cu cât au crescut prețurile pentru vacanțe

De asemenea, Daniela Nedelcu a precizat cu cât au crescut prețurile pentru vacanțe față de cele de anul trecut. Tarifele s-au majorat cu 20% până la 30%, tendință mondială generată de rata inflației și de alte scumpiri.

Directorul general al agenției DAL Travel a subliniat că spre deosebire de alte domenii economice, în turism au fost înregistrate creșteri de tarife ce nu-l fac pe turist să le resimtă grav în buzunarul propriu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...