Cum economisesc românii bani când merg în vacanțe. Ce soluții ingenioase au găsit? „E singurul mod”

Beatrice Dumitru 20.02.2023, 19:24
Cum economisesc românii bani când merg în vacanțe. Ce soluții ingenioase au găsit? „E singurul mod”

Cu toții ne dorim să uitâm pentru câteva zile de grijile cotidiene și de probleme și să ne relaxăm într-un loc unde să ne bucurăm de libertate. Îți dorești să pleci într-o vacanță la vară, însă nu știi cum să economisești bani în condițiile în care prețurile au explodat? Iată ce soluții ingenioase au găsit românii pentru a se putea bucura de câteva zile de relaxare.

Ce soluții au românii pentru a strânge bani pentru vacanță

Sezonul estival nu este atât de departe, iar o vacanță la malul mării sau un sejur într-o țară străină sună minunat, însă banii reprezintă o problemă pentru mulți români, în contextul în care toate s-au scumpit. De aceea, a devenit o adevărată provocare să ne mai permitem o călătorie și să ne mai rămână bani și pentru cheltuielile de fiecare zi.

Românii caută să se adapteze și să economisească bani pentru o vacanță. Este și cazul unei femei care a cerut un sfat în acest sens de la membrii grupului de Facebook Buget de familie. Aceasta a spus că vrea să economisească o sumă de bani (aproximativ 2.500 euro sau echivalentul în lei) în șase luni pentru un concediu. Ea a adăugat că și-a propus să pună deoparte 400 de euro în fiecare lună, dar este un efort destul de mare având în vedere că veniturile cumulate ale familiei sunt de 6.000 de lei.

Cum economisesc românii bani când merg în vacanțe. Ce soluții ingenioase au găsit? „E singurul mod”
Românii caută soluții pentru a strînge bani pentru vacanță.

P.S. Avem și alte economii (bani ca să fie acolo), dar nu am vrea să ne băgăm în ei. Aceia nu au scop și, să fiu sinceră, ne zgârcim să punem bani acolo. (Bine, nici nu avem salarii așa mari). Totuși, mi-am propus să ne forțăm, să mai strângem cureaua și să adunăm bani pentru un scop bine definit. Poate așa ne ținem de treabă și ne bucurăm și de o vacanță bine meritată la final. Dacă vedem că ne iese, mai facem. P.S.2. deja mă doare capul când mă gândesc că ar trebui să punem deoparte 400 de euro lunar, pe lângă ce economisesc eu deja lună de lună (banii ăia care nu niciun scop, dar să fie pentru zile negre), Mai mâncăm apă, paie și bătaie, dacă e. Dar suntem ambițioși„, a spus femeia.

Ce soluții au dat românii

Postarea femeii a devenit virală în scurt timp și a atras o mulțime de răspunsuri, iar membrii grupului au venit cu tot felul de idei, sugestii și sfaturi. De exemplu, o femeie i-a recomandat să schimbe toți banii puși deoparte în monedă europeană: „Eu dacă îi am în lei mă bag în ei, dacă îi am în euro nu mă bag. Probabil nu e neapărat rentabil să îi schimb, dar la câteva mii de euro, mai bine pierd cât e comisionul ăla, decât să nu am nimic”, a fost unul dintre răspunsuri.

Altcineva i-a recomadat să se înscrie la un CAR cu o dobândă rentabilă. „E singurul mod în care eu una pot economisi”, i-a spus persoana respectivă.

Îm timp ce unele persoane au sfătuit-o să țină banii „la saltea”, altele i-au recomandat să facă exact pe dos, în timp ce alte voci i-au sugerat să nu schimbe leii în euro. „Eu de obicei fac depozite bancare” și „Nu aș recomanda schimbul valutar, cel puțin momentan sunt diferențe destul de mari lei-euro. Eu de obicei fac depozite bancare pentru perioade de 6 respectiv 9 luni, dobânzile variază între 7% și 9,5%. Mai sunt și alte bănci cu dobânzi bune, studiază puțin piața, iar după decizi care este cea mai potrivită pentru voi”, au fost câteva dintre sfaturile postate pe grup.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...