Capitala României, pe lista orașelor pentru călătorii de tip city break. Cine sunt turiștii care au ales Bucureștiul ca destinație de vizitat

Anca Manolica 23.12.2022, 10:33
Capitala României, pe lista orașelor pentru călătorii de tip city break. Cine sunt turiștii care au ales Bucureștiul ca destinație de vizitat

Vești bune pentru turismul din România. Capitala va intra pe lista orașelor pentru călătorii de tip city break, urmând a fi promovat în străinătate ca o destinație turistică ce merită vizitată. Astfel, municipiul Bucureşti urmează să încheie un protocol cu Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.

Bucureştiul va fi promovat ca destinaţie de city break

Municipiul Bucureşti va încheia un protocol cu Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, conform unei hotărâri aprobate în şedinţa de joi, 22 decembrie, a Consiliului General al Capitalei, cu 28 de voturi „pentru” şi 17 abţineri. Așadar, reprezentanţii ministerului şi cei ai municipalităţii vor pune umerii în vederea stabilirii unor acţiuni de promovare reciprocă.

În același timp, ministerul va acorda gratuit dreptul de folosire a mărcilor „România exploraţi Grădina Carpaţilor” şi „Romania explore the Carpathian garden”, pentru ca țara noastră să fie promovată ca destinaţie turistică şi în scop publicitar.

Totodată, ministerul va mai acorda municipalităţii dreptul de a folosi producţii audiovizuale în limba română şi nu numai, din categoriile activităţi şi aventură, city breaks, turism rural.

Protocolul se va încheia pentru un an de zile

Protocolul prevede finanţarea şi realizarea în comun a unor acţiuni şi proiecte de interes public în domeniul turismului, îmbunătăţirea imaginii şi creşterea notorietăţii țării noastre ca destinaţie turistică „prin promovarea brandului turistic naţional şi implicit a Municipiului Bucureşti ca destinaţie turistică de city break”. Acesta se va încheia pe un an de zile, cu posibilitatea prelungirii prin act adiţional.

Bucureştiul va fi promovat ca destinaţie de city break

Conform raportului de specialitate, la începutul lunii septembrie, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a transmis o adresă către Primărie, prin care o informa că au fost demarate acţiunile specifice unei campanii de promovare reciprocă între Bucureşti şi Sevilla, prin panotaj.

De asemenea, ministerul a transmis o propunere de protocol de colaborare ce avea ca obiect stabilirea cadrului general pentru proiecte care să promoveze turismul în Romania, în general, şi în Bucureşti, în special.

Citește și: Atracția turistică din România care face furori printre britanici. Hotelul tematic atrage străinii ca un magnet

Conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, în primele 11 luni din 2019, în București a fost înregistrat un număr de aproximativ 1,9 milioane turiști sosiți. Cei mai mulţi dintre aceștia erau din Israel (154. 940), Italia (83.011), Regatul Unit (72.166), Germania (71.495) şi Franţa (65.006).

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...