Decizie de ultimă oră luată de TAROM. Cursele spre Barcelona şi Viena, suspendate pe termen nedefinit

Elena Avramescu 07.10.2022, 13:51
Decizie de ultimă oră luată de TAROM. Cursele spre Barcelona şi Viena, suspendate pe termen nedefinit

Veste extrem de rea pentru turiști, care va afecta o mare parte din România. Compania TAROM a dat un anunț care a stârnind îngrijorare, spunând că va supenda de la sfârşitul acestei luni zborurile către două destinaţii foarte căutate de români, fiind vorba despre Barcelona şi Viena.

TAROM anulează cursele spre Barcelona şi Viena

Conform celor mai noi date disponibile în sistemul de rezervări de pe site-ul TAROM, rutele Barcelona şi Viena nu vor mai fi operate după data de 28 octombrie 2022. În plus, cele două rute nu mai apar nici în programul de zbor nici pentru sezonul de vară al anului 2023, care va debuta la finalul lunii martie, notează boardingpass.com.

În prezent, TAROM operează două zboruri pe săptămână între București și Viena, în zilele de vineri şi duminică, iar pe ruta București – Barcelona zboară de trei ori pe săptămână, mai precis miercurea, vinerea şi duminica.

Astfle că turiștii care doresc să zboare către Barcelona fără escală mai au o singură variantă, și anume să apeleze la compania low cost Wizz Air. Situația nu este atât de tragică pentru Viena, acolo unde sunt disponibile mai multe variante, precum Austrian Airlines, Ryanair şi Wizzair.

Pentru sezonul de iarnă 2022/2023, compania TAROM a anunțat că va opera zboruri regulate din București către 20 de destinații internaționale, cum ar fi Amman, Amsterdam, Atena, Beirut, Belgrad, Bruxelles, Budapesta, Cairo, Chișinău, Frankfurt, Istanbul, Londra, Madrid, Munchen, Paris, Praga, Roma, Salonic, Sofia și Tel Aviv.

Un copilot TAROM, in stop cardio-respirator
Avion TAROM

Se pare că TAROM a înregistrat în primul semestru al anului 2022 o pierdere de 208,7 milioane lei, la afaceri de peste 453 milioane lei. Astfel că datoriile către ANAF ajung până la suma de 81 milioane lei, iar la sfârșitul anului 2020, datoriile totale însumau circa 1 miliard lei.

Industria aviatică trece prin clipe grele de câțiva ani, mai precis de la instalrea pandemiei, iar momentan nu se știe când lucrurile vor reveni al normal Nici TAROM-ul nu a scăpat de aceste probleme, astfel că traversează o perioadă de mari dificultăți economico-financiare, mai ales din pricina stării de război din țara vecină, Ucraina, cu efecte globale economico-sociale.

Nu trebuie uitat nici faptul că această companie se află în prezent în plin proces de restructurare și reorganizare, mai ales că urmează un plan de măsuri de reducere a costurilor, de evaluare și redimensionare a personalului, de optimizare a flotei și restructurare a rețelei de rute.

TAROM nu poate accepta nici revendicările Sindicatului Unit TAROM, care amenință cu greva de avertisment. Se pare că propunerea conducerii companiei este majorarea valorii tichetelor de masă de la 10 la 30 de lei și acordarea unor majorări salariale către categoriile prioritare de salariați, în limita fondului de salarii aprobat prin bugetul de venituri și cheltuieli aferent anului 2022.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...