De ce ține șefa Comisiei Europene cu Italia în finala de la Euro. Dezvăluiri despre preferința Ursulei von der Leyen

Ana Anitoiu 09.07.2021, 22:12
De ce ține șefa Comisiei Europene cu Italia în finala de la Euro. Dezvăluiri despre preferința Ursulei von der Leyen

Șefa Comisiei Europene ține cu Italia în finala de la Euro 2020 și nu s-a sfiit să își anunțe preferința. Ursula von der Leyen speră ca echipa ei favorită să învingă în fața Angliei în partida ce va avea loc duminică pe stadionul londonez Wembley.

Motivul pentru care șefa Comisiei Europene ține cu Italia în finala de la Euro

Ursula von der Leyen, în vârstă de 63 de ani, născută la Bruxelles într-o familie de germani, este unul dintre puținii oficiali europeni care și-au asumat o astfel de preferință. Se pare că Brexit-ul a influențat această decizie a șefei Comisiei Europene. De altfel, Italia se numără printre ţările fondatoare ale blocului european.

”Inima ei este alături de Squadra Azzurra, deci ea va susţine duminică Italia”, a spus purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, după ce a fost întrebat cu cine va ţine Ursula von der Leyen la meciul dintre echipele de fotbal ale Italiei și Angliei, în finala Euro 2020.

De ce tine sefa Comisiei Europene cu Italia in finala de la Euro. Dezvaluiri despre preferinta Ursulei von der Leyen
Ursula von der Leyen

Prim-ministrul britanic, planuri mari după finala Euro 2020

De cealaltă parte, prim-ministrul britanic Boris Johnson intenționează să decreteze o zi de sărbătoare în luna august, în cazul în care Anglia va câştiga finala EURO 2020. Premierul Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a ales luna august astfel încât festivităţile să nu fie îngrădite de restricţiile antiepidemice a căror ridicare a fost promisă de el pentru data de 19 iulie.

Echipele Italiei și Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord se vor întâlni duminică pe stadionul Wembley din Londra după ce prima a învins Spania, iar cea de-a doua a câștigat semifinala împotriva Danemarcei.

Ursula von der Leyen a mulțumit în limba română

În luna februarie, Ursula von der Leyen a transmis un mesaj de mulțumire în limba română. Șefa Comisiei Europene a lăudat ajutorul pe care România l-a acordat Republicii Moldova în contextul pandemiei e coronavirus.

”Mulţumesc România pentru trimiterea a aproape 2 milioane de articole de echipament individual de protecţie precum măşti şi mănuşi către Republica Moldova, prin intermediul Mecanismului UE de Protecţie Civilă. Un gest frumos de solidaritate europeană”, a fost mesajul pe care Ursula von der Leyen l-a publicat pe Twitter.

Șefa Comisiei Europene, mamă a șapte copii

Ursula von der Leyen, care a studiat economie și medicină, și-a cunoscut marea iubire în timpul facultății. Ulterior, a devenit mamă de șapte ori, fără ca acest lucru să o împiedice să își construiască o carieră impresionantă.

În luna mai a acestui an, Ursula von der Leyen a anunțat că a devenit pentru prima dată bunică și a publicat o fotografie în care apare ținându-și în brațe primul nepot. Citește AICI mai multe detalii despre șefa Comisiei Europene!  

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...