Viața personală a Ursulei von der Leyen. Președinta Comisiei Europene are șapte copii și tocmai a devenit bunică

Ioana Bucur 11.05.2021, 10:46
Viața personală a Ursulei von der Leyen. Președinta Comisiei Europene are șapte copii și tocmai a devenit bunică

Una dintre cele mai puternice și respectate femei din Europa, mamă a șapte copii și acum și bunică. Detalii nebănuite despre viața personală a Ursulei von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

Viața personală a Ursulei von der Leyen

Într-o perioadă în care se vorbește tot mai des despre discriminare și egalitate în drepturi și șanse, Ursula von der Leyen este un exemplu pentru femeile din întreaga lume. Președinta Comisiei Europene nu are doar o carieră fabuloasă, ci și o viață de familie ce pare perfectă. Este prima femeie aleasă să ocupe prestigioasa funcție, fiind inclusă în Top 100 cei mai influenți oameni din lume, realizat de publicația Time Magazine, în 2020. Născută în Bruxelles, într-o familie de germani, a studiat economie și medicină. Și-a cunoscut marea iubire în facultate, a devenit mamă, de șapte ori, și a scris istorie în politica europeană – viața personală a Ursulei von der Leyen este fascinantă.

Povestea ei începe pe 5 octombrie 1958. Ursula Gertrud Albrecht venea pe lume, în Bruxelles, într-o familie de cetățeni germani, tatăl ei fiind printre primii „funcționari publici” ai Uniunii Europene. Copila își petrece primii 13 ani din viață în orașul natal, urmându-și apoi părinții în Germania, la Hanovra. A studiat Economie la London School of Economics, la sfârșitul anilor ’70. În 1986, Ursula Gertrud Albrecht devenea Ursula von der Leyen, după căsătoria cu colegul său de facultate și marea sa iubire, medicul Heiko von der Leyen, membru al uneia dintre cele mai vechi familii de nobili, care își făcuse averea din comerțul cu mătase, în anii 1700. Un an mai târziu, tânăra absolvea cursurile Universității din Hanovra, licențiată în Medicină și devenea mamă, pentru întâia oară. Cuplul a adus pe lume, în perioada 1987 – 1999, șapte copii.

Viața personală a Ursulei von der Leyen
Ursula von der Leyen a devenit bunică

Președinta Comisiei Europene are șapte copii și tocmai a devenit bunică

Președinta Comisiei Europene, soție, mamă și, acum, bunică. Ursula von der Leyen a făcut marele anunț luni, cu o fotografie emoționantă pe pagina sa de Instagram, în care apare ținându-și în brațe primul nepot.

„#obunicămândră. Un moment cu adevărat magic – primul meu nepot”, a scris președinta Comisiei Europene, pe Instagram, în descrierea imaginii.

Cu doar o zi înainte, Ursula von der Leyen fusese prezentă, pentru a celebra Ziua Europei, la Strasbourg unde a deschis, alături de preşedintele francez Emmanuel Macron şi preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, Conferinţa privind viitorul Europei.

Președinta Comisiei Europene s-a vaccinat anti-Covid-19 la mijlocul lunii aprilie, postând pe platformele de social media o fotografie făcută în momentul în care i se administra serul.

„După ce am depăşit 100 de milioane de vaccinări în UE, sunt foarte fericită să anunţ că am fost vaccinată cu prima doză de vaccin #COVID19”, a anunțat preşedinta Comisiei, în vârstă de 62 de ani, într-un mesaj postat pe Twitter, fără să precizeze ce ser a primit.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...