Dan Barna neagă conflictul între premierul Cîțu și Vlad Voiculescu. ”Nu se pune problema remanierii”

Ioana Bucur 11.03.2021, 23:59
Dan Barna neagă conflictul între premierul Cîțu și Vlad Voiculescu. ”Nu se pune problema remanierii”

Nimic nu este ceea ce pare sau, cel puțin, asta încearcă să ne convingă vicepremierul. Dan Barna neagă conflictul între premierul Cîțu și Vlad Voiculescu și susține că nu se pune problema remanierii.

Dan Barna neagă conflictul între premierul Cîțu și Vlad Voiculescu

Dan Barna neagă conflictul între premierul Cîțu și Vlad Voiculescu. Vicepremierul a precizat că ministrul Sănătății are toată susținerea USR-PLUS și că, din punctul să de vedere, nu „se pune problema de nicio remaniere”.

„Nu există niciun fel de conflict între premierul Florin Cîţu şi Vlad Voiculescu. Chiar în această dimineaţă am avut o întâlnire cu Vlad şi cu premierul, discutând lucrurile fireşti, lucrurile de agenda zilei. Deci ideea că ar fi un conflict şi că lucrurile ar fi foarte tensionate nu e reală. Vlad Voiculescu are toată susţinerea mea şi a USR-PLUS. Nu se pune problema de nicio remaniere. Lucrurile sunt foarte clare.

Transparenţa este o valoare pe care am adus-o în acest Guvern şi vom continua să rămânem foarte fermi pe această direcţie, iar campania de vaccinare trebuie să îşi atingă obiectivele pe care ni le-am propus, să ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate, apoi la 7 milioane, astfel încât uşor-uşor să reintrăm într-o logică se societate deschisă şi sănătoasă”, a declarat Dan Barna.

Întrebat, însă, dacă au existat centre în care oamenii se puteau prezenta fără să fi trecut prin etapele programării, Barna a răspuns:

„Sunt centrele, că vorbeaţi despre hotărârea de Guvern respectivă, s-a prevăzut foarte clar că şi spitalele militare şi unităţile militare care au spitale în administrare pot organiza astfel de centre de vaccinare unde se prevede foarte clar că personalul din sistemul MapN şi familiile lor care îndeplinesc criteriile, adică să fie de categoria a doua, se pot vaccina în centrele respective”, a explicat vicepremierul.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a vorbit despre relatia pe care o are cu premierul Florin Citu
Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, și premierul Florin Citu

Cât despre necesitatea ca Vlad Voiculescu, în calitate de ministru al Sănătății, să se implice mai mult în campania de vaccinare, în contextul discuțiilor apărute în spațiul public despre un conflict între acesta și premierul Florin Cîțu, Barna a declarat că „există puncte de vedere, tocmai pentru că este un management comun al acestui proces, şi e normal să se întâmple lucrul acesta, dar prin dialog se ia întotdeauna o decizie”.

„Când e necesar discutăm şi în Guvern. Adică lucrurile funcţionează şi dovada cea mai bună este că vedem în fiecare zi că numărul de persoane vaccinate creşte şi acesta e cel mai important lucru la momentul acesta pentru România”, a mai spus Dan Barna.

Ce spune despre noul prefect al Bucureștiului

USR-PLUS a obținut o nouă victorie, zilele trecute, odată cu numirea celui propus de partidul său, Alin Stoica, în funcția de prefect al Bucureștiului, în locul lui Traian Berbeceanu, o schimbare pe care Barna o consideră „firească”. Alin Stoica a depus jurământul joi, la doar 24 de ore de când a fost aprobat de Guvern.

„Este o schimbare firească. Colegul nostru Alin Stoica este un om cu experienţă şi un om care vine din societatea civilă cu acel aer proaspăt şi cu acea energie de care cred eu că are nevoie şi la nivelul Prefecturii”, a afirmat Dan Barna.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...