Unde a lucrat Alin Stoica timp de 14 ani. Detalii din trecutul noului prefect al Bucureștiului

Ioana Bucur 10.03.2021, 22:02
Unde a lucrat Alin Stoica timp de 14 ani. Detalii din trecutul noului prefect al Bucureștiului

Este oficial, premierul a anunțat cine este cel care îi va lua locul lui Traian Berbeceanu. Unde a lucrat Alin Stoica timp de 14 ani. Detalii din trecutul noului prefect al Bucureștiului.

Unde a lucrat Alin Stoica timp de 14 ani

Printre cei 103 prefecți și subprefecți eliberați din funcție s-a numărat și Traian Berbeceanu. În locul său, premierul Florin Cîțu a anunțat că va fi numit Alin Stoica, propunerea USR-PLUS. În timp ce viitorul prefect se pregătește pentru ceremonia de depunere a jurământului, ce va avea loc, ce mai probabil, joi, curiozitatea bucureștenilor crește. Unde a lucrat Alin Stoica timp de 14 ani?

Noul prefect al Bucureștiului este membru al Organizației PLUS București, fiind președinte al filialei din sectorul 6 al Capitalei. De profesie avocat, are o experiență vastă în negocieri comerciale și colective, așa cum reiese de pe site-ul organizației din care face parte. Timp de 14 ani, acesta a lucrat în cadrul Băncii Comerciale Române, ca HR Governance Expert BCR.

„Voi pune accent, în aplicarea programului Guvernului la nivelul Bucureştiului, pe reforma administraţiei. Avem nevoie ca de aer de profesionalizare şi depolitizare. Asta dacă vrem să schimbăm cu adevărat modul în care a funcţionat România până acum. Îmi propun o cooperare foarte bună cu toate organele administraţiei publice locale. Voi colabora indiferent de culoarea politică. Totul pentru că interesul cetăţeanului este pe primul loc. Nu în ultimul rând, îmbunătăţirea siguranţei cetăţenilor va fi un aspect-cheie al mandatului meu. Vom continua iniţiativele bune, deja începute, şi vom demara altele, doar după ce ne vom consulta cu toate părţile implicate”, declara noul Prefect, Alin Stoica, la scurt timp după ce a fost propus să-l înlocuască pe Traian Berbeceanu.

Unde a lucrat Alin Stoica timp de 14 ani
Alin Stoica, noul prefect al Bucureștiului

„Am trecut cu bine peste provocări grele, cum nu au mai fost”

Miercuri, Guvernul a aprobat eliberarea lui Traian Berbeceanu din funcția de prefect al Capitalei. La scurt timp după ce a aflat că va fi înlocuit, a declarat că, împreună cu echipa din instituția pe care a condus-o doar câteva luni, a trecut cu bine peste provocări grele, și le-a mulțumit colaboratorilor săi, despre care a spus că au dovedit perseverență, implicare și dăruire.

„Am avut bucuria să întâlnesc aici oameni deosebiţi, buni profesionişti dedicaţi instituţiei şi cetăţenilor municipiului Bucureşti. Împreună, am completat echipa cu alţi funcţionari la fel de valoroşi. Am trecut cu bine peste provocări grele, cum nu au mai fost, mi-aţi arătat implicare şi dăruire, rezistenţă şi perseverenţă. Doar mulţumită Domniilor Voastre am performat, într-un mandat mult prea scurt pentru cât de multe şi importante proiecte am fi vrut să realizăm împreună. Bucureştenii au dreptul şi merită o administraţie onestă şi performantă, iar dumneavoastră puteţi să le-o oferiţi! Sunt onorat că v-am fost alături, vă mulţumesc că aţi fost lângă mine!”, a scris Traian Berbeceanu pe Facebook.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că au fost aprobate miercuri, 10 martie, numiri de prefecţi. În afară de Alin Stoica, noul prefecț al Bucureștiului, vor mai fi numiți: Marcel Ivanov – prefect al județului Tulcea și Nicolae Topoleanu – subprefect al aceluiași județ. Marcel Lăudatu a fost numit prefect al judeţului Vaslui, iar Cosmin Boricean, funcţia de subprefect al judeţului Covasna.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...