Începe lupta între Dan Barna și Dacian Cioloș. Ultimul e acuzat că ”fură partidul” de membrii USR

Ana Anitoiu 05.03.2021, 19:58
Începe lupta între Dan Barna și Dacian Cioloș. Ultimul e acuzat că ”fură partidul” de membrii USR

Începe lupta între Dan Barna și Dacian Cioloș, copreședinții Alianței USR PLUS. Amândoi au anunțat că vor să fie șefi de partid și candidați la alegerile prezidențiale și urmează să se fie contracandidați pentru votul membrilor celor două partide într-un congres ce va avea loc în toamna acestui an.

Dacian Cioloș, acuzat de membrii USR că ”fură partidul”

Dan Barna a spus că ”dacă acest Guvern va performa (…) evident că și eu voi fi într-o poziție bună, în ochii colegilor, pentru o candidatură la prezidențiale.”, într-un interviu pentru G4Media. Anterior, Dacian Cioloș și-a anunțat intenția de a fi candidat la alegerile prezidențiale. Și de a fi președinte USR PLUS, stârnit critici în USR. Pe grupurile interne de discuții, el a fost acuzat că dorește ”să fure” partidul și să îl subordoneze intereselor PLUS.

La rândul lui, Dacian Cioloș a trimis săgeți către Dan Barna în privința candidaturii acestuia la Congres. ”Cine se ocupă de partid trebuie să se ocupe și de conducerea partidului și de organizarea lui. Când ești în Guvern sau în Parlament ai și acolo anumite responsabilități, unele sunt mai solicitante decât altele”, a spus liderul PLUS, lăsând să se înțeleagă că funcția de vicepremier în Guvern i-ar ocupa tot timpul lui Barna.

Incepe lupta intre Dan Barna si Dacian Cioloș. Ultimul e acuzat că ”fura partidul” de membrii USR
Dan Barna

Dan Barna: ”Sunt cel care a tras pentru ca USR-ul să ajungă la guvernare”

Pe de altă parte, Dan Barna i-a dat replica, spunând că acest punct de vedere este valabil pentru orice coleg care are și o poziție de demnitate, alta decât cea politică. În plus, politicianul l-a atacat pe Dacian Cioloș. ”Pentru că și conducerea unui grup europarlamentar la Bruxelles presupune aceeași activitate consistentă”, a replicat el.

În plus, Dan Barna a precizat că este firesc ca el să candideze la șefia partidului și a spus că vrea să ducă mai departe proiectul pe care l-a dezvoltat. El și-a asumat meritul pentru faptul că USR a ajuns la guvernare. ”Sunt cel care a tras pentru asta”, a spus el.

Dan Barna a umilit un angajat în Parlament

La sfârșitul lunii februarie, Dan Barna a fost criticat pentru un gest pe care l-a făcut față de un angajat din Parlament. După ce și-a scăpat ochelarii pe jos, în plenul Camerei Deputaților, unde premierul a explicat bugetul de stat pentru acest an, el a apelat la un angajat că să își recupereze ochelarii. Politicianul a explicat momentul și motivul pentru care nu s-a deplasat personal.

”Ascultându-l pe domnul Ciolacu, mi-au căzut ochelarii de pe pupitru și i-am lăsat acolo, gândindu-mă că o să-i iau în momentul în care se vor termina intervențiile, că mi se părea ciudat să mă ridic atunci. Am spus că oricum nu trec pe acolo parlamentari. Dar colega de alături a observat și a avut inițiativa să-i facă semn unui coleg din staff-ul Camerei, pe care l-a rugat să vină să ridice ochelarii. Omul a venit, m-a întrebat unde sunt și i-am spus că sunt acolo, jos, în față. I-a luat, mi i-a dat și i-am mulțumit. Subiect încheiat”, a declarat Dan Barna despre acel incident.

Urmăriți Impact.ro și pe