Cum va fi vremea în România, după ninsorile abundente. Meteorologii au făcut anunțul

Diana Radu 06.02.2020, 15:09
Cum va fi vremea în România, după ninsorile abundente. Meteorologii au făcut anunțul

Specialiștii de la Administrația Națională (ANM) au anunțat ce se va întâmpla cu vremea după ninsorile care au îngropat țara sub un strat consistent de zăpadă, iar veștile nu sunt prea bune. Potrivit acestora România va fi lovită de un ger aspru. Iată ce temperaturi ne așteaptă!

Ce se întâmplă cu vremea în țară? Anunțul făcut de ANM

Meteorologii anunță că în zilele următoare vom avea parte de temperaturi negative însoțite de ger și ninsori. De asemenea, codul portocaliu de vânt puternic va rămâne în vigoare. Așadar, sunt așteptate rafale între 70 și 80 Km/oră, iar la munte între 80 și 100 km/oră.

vremea, anm, ninsori, ger
Ce se întâmplă cu vremea în țară? Anunțul făcut de ANM

”Va ninge slab în extremitate de sud-est a țării. Vântul va mai prezenta intensificări până la orele 13.00, iar județele aflate în sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea vor rămâne sub cod portocaliu”, a declarat Mirela Polifronie, meteorolog ANM.

Vineri, 7 februarie, temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 8 grade Celsius, iar cele minime, în general, între -17 şi -3 grade Celsius. Vremea va fi rece în cursul nopţii când local va fi ger, în special în nord şi în centru.

Cum va fi vremea în Capitală

Bucureștenii vor fi feriți astăzi, 6 februarie de ninsori, în schimb vineri după orele prânzului acestea vor reveni. Meteorologii aproximează că în urma ninsorilor de vineri se va depune un strat de zăpadă de aproximativ 2 -5 centimetri.

”În week-end, nu ne mai așteptăm la precipitații, în special ninsori, însă vremea se va răci, iar în cea mai mare parte a țării vremea va fi geroasă în timpul nopților”, a anunțat meteorologul de serviciu ANM.

Începând de miercuri, mai bine de jumătate din România a fost afectată de o vreme extremă, cu ninsori și vânt puternic care a spulberat zăpada, iar în acest moment 18 județe se află în continuare sub cod portocaliu de viscol și ninsori. Pompierii au intervenit în 106 cazuri în București și Ilfov, din cauza vremii nefavorabile, în 40 dintre acestea fiind vorba despre copaci căzuți pe mașini și carosabil, iar în alte 29 serviciile de intervenție au avut de-a face cu elemente de construcție care s-au desprins.

Urmăriți Impact.ro și pe