Prognoza meteo pentru februarie 2020. Ce se întâmplă cu vremea în ultima lună din iarnă. ANM a făcut anunțul

Redacția IMPACT 31.01.2020, 15:22
Prognoza meteo pentru februarie 2020. Ce se întâmplă cu vremea în ultima lună din iarnă. ANM a făcut anunțul

Dat fiind faptul că Admnistrația Națională de Meteorlogie a emis de miercuri un cod galben de ninsori și viscol, rămâne să vedem cum va fi vremea în februarie, pe parcursul întregii luni. La ce să ne așteptăm?

Estimări meteorologice pentru perioada 3 februarie -2 martie 2020

Dacă deja în luna ianuarie s-au înregistrat abateri pozitive de temperaturi, luna februarie va urma aceeași regulă, după cum transmit meteorologii.

„Observăm pentru săptămâna 27 ianuarie – 3 februarie abateri termice pozitive semnificative în toată ţara, cu cele mai mari valori în special în regiunile din sudul şi sud-estul ţării. Pe de altă parte, veştile sunt bune pentru zonele din partea de vest, centru şi nord-est a ţării, acolo unde ne aşteptăm ca, în următoarea perioadă, să avem precipitaţii însemnate cantitativ, exceptând din păcate partea de sud, sud-est şi est, unde tendinţa cantităţilor de precipitaţii rămâne spre deficit”, a explicat  Elena Mateescu, director general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Cum va fi vremea în România în ultima lună de iarnă. Foto: Inquam Photos /Alexandru Busca
Cum va fi vremea în România în ultima lună de iarnă. Foto: Inquam Photos /Alexandru Busca

Săptămâna 3-10 februarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în cea mai mare parte a țării dar mai ales în extremitatea sudică a teritoriului. În ceea ce privește cantităție de precipitații, acestea vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile intracarpatice și la munte.

Săptămâna 10-17 februarie

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în toate regiunile, cu o abatere pozitivă mai accentuată în cele nord-estice. Referitor la precipitații, acestea vor fi deficitare în regiunile extracarpatice și apropiate de cele normale ale perioadei în rest.

Săptămâna 17-24 februarie

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în toată țara, dar mai ales în extremitatea sudică a țării și în nord-estul teritoriului. Regimul pluviometric va fi deficitar pe întreg teritoriul României, transmit meteorologii ANM.

Săptămâna 24 februarie- 2 martie

Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toată țara. Cantitățile de precipitații estmate pentru această săptămână vor fi, la fel ca și în restul perioadelor menționate, deficitar, aproape pe întreg teritoriul țării.

 

Urmăriți Impact.ro și pe