Informații ANM. Prognoza meteo pentru marți, 4 februarie: temperaturi de primăvară și ploi

Alexandra Chivu 04.02.2020, 07:55
Informații ANM. Prognoza meteo pentru marți, 4 februarie: temperaturi de primăvară și ploi

Ultimele informații de la ANM despre vreme. Meteorologii au emis prognoza pentru ziua de marți, 4 februarie. Potrivit specialiștilor, în întâmpinarea noastră vin temperaturi de primăvară și ploi. Minimele se vor încadra, în general, între -4 și 7 grade Celsius.

Informații ANM. Prognoza meteo pentru marți, 4 februarie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza pentru marți, 4 februarie 2020. Vremea va marca o scădere de temperatură comparativ cu intervalul anterior, cu precădere în vestul și în nord-vestul țării, unde se vor apropia de mediile climatologice speficice perioadei, în vreme ce în restul teritoriului vor rămâne mai mari decât acestea.

Cerul va avea înnorări, mai persistente pe parcursul nopții, când nebulozitatea joasă va predomina. Trecător va ploua în regiunile vestice, la munte, la altitudini mari, unde precipitațiile vor fi mixte. În restul teritoriului, pe arii restrânse, va fi burniță și ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane și noaptea în sudul Moldovei și în Muntenia.

Informații ANM. Prognoza meteo pentru marți, 4 februarie: temperaturi de primăvară și ploi
Foto: captură ANM

În general, maximele se vor încadra între 5 și 15 grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între -3 și 7 grade Celsius. Local, în zonele joase de relief, se va forma ceață. Valorile termice vor continua să scadă în majoritatea regiunile, iar precipitațiile se vor înmulți și se vor muta de la zonă la alta. Astfel, vor fi prezente în jumătatea de vest a teritoriului, miercuri, 5 februarie, ajungând în partea de sud.

Vremea în București

Marți, 4 februarie, bucureștenii vor avea parte de o maximă de 14 grade Celsius, ce se va simți cu 1 grad mai puțin. Presiunea aerului va fi în creștere. În prima parte a zilei se anunță ploi scurte. A doua parte a zilei aduce 5 grade Celsius în termometre și o aversă, în timp ce vântul va sufla puternic, cu 28 kilometri pe oră.

Urmăriți Impact.ro și pe