Cum se va intra la finala Cupei României, primul meci cu spectatori în 2021 în țară. Anunțul ministrului Eduard Novak

Ana Anitoiu 14.05.2021, 18:26
Cum se va intra la finala Cupei României, primul meci cu spectatori în 2021 în țară. Anunțul ministrului Eduard Novak

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a anunțat, vineri, cum se va intra la finala Cupei României dintre Astra și Universitatea Craiova, ce va fi primul meci cu spectatori în 2021 în țară, în urma măsurilor de relaxare a restricțiilor ce au fost adoptate. Meciul va avea loc la data de 22 mai, pe Stadionul ”Ilie Oană” din Ploieşti.

Cum se va intra la finala Cupei României, primul meci cu spectatori în 2021

Potrivit ministrului Tineretului şi Sportului, gradul de ocupare a stadionului la primul meci cu spectatori din țară va fi de 25 la sută din capacitatea totală. Oficialul a spus că vor participa la eveniment persoanele care s-au vaccinat împotriva coronavirusului, cele care s-au vindecat de COVID-19, precum și cele cu teste negative. De altfel, vor putea fi făcute teste antigen și pe loc, înainte de competiție.

”Finala Cupei României este primul meci pe care l-am aprobat, avem solicitarea din partea federaţiei că doresc spectatori pe stadion. Am înaintat-o către Ministerul Sănătăţii şi urmează ordinul comun, pe care îl vom înainta CNSU, sper că vom avea avizul. Organizatorii trebuie să solicite către noi ce doresc, să ne asigure că au efectiv staff-ul tehnic care poate să asigure toate demersurile de a testa, de a controla spectatorii, de a intra şi de a-i ajuta să se aşeze şi noi trimitem mai departe la Ministerul Sănătăţii şi împreună cu ordinul comun cerem avizul CNSU”, a spus Eduard Novak, la Digi 24.

Cum se va intra la finala Cupei Romaniei, primul meci cu spectatori in 2021 in tara. Anuntul ministrului Eduard Novak
Ministrul Eduard Novak

Ministrul Eduard Novak: ”Îmi doresc să creștem gradual gradul de ocupare”

De asemenea, ministrul Tineretului și Sportului a spus că își dorește ca gradul de ocupare, ce momentan este de 25% din capacitatea totală a stadionului, să fie crescut treptat. Oficialul a menționat că această schemă se va aplica și la celelalte sporturi.

”Noi o să cerem garanţii şi o să cerem toate detaliile, cine dispune toată schematica, dar, cu siguranţă, schema elaborată de UEFA este una foarte bună şi îmi doresc să o implementăm peste tot, la toate competiţiile. Gradul de ocupare, momentan, este de 25 la sută şi este unul foarte optimist pentru început, dar îmi doresc gradual să creştem acest procent”, a adăugat el.

Ministrului Tineretului şi Sportului: ”O să mai aducem câteva modificări”

Totodată, Eduard Novak a spus că vineri seară va avea loc o ședință de Guvern în care se va discuta despre modificări la condițiile din starea de alertă. El a precizat că se va continua către meciurile pentru copii, juniori, și către alte sporturi. Vezi AICI ce s-a decis pentru primele evenimente test din cultură!

”Astă seară, vom avea o şedinţă de guvern la ora 20.30 şi o să vedem ce modificări se mai aduc, pentru că o să mai aducem câteva modificări la condiţiile din starea de alertă, dar cu siguranţă, în afară de cele sanitare, condiţiile sunt să fi fost vaccinat, teste PCR, test antigen de 24 de ore şi să fi fost vindecat în ultimele 30-90 de zile”, a mai spus ministrul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...