Cine e Eduard Novak, omul-spectacol din ciclismul românesc. Viața sa de sportiv este demnă de un film

Daria Petrescu 23.12.2020, 15:55
Cine e Eduard Novak, omul-spectacol din ciclismul românesc. Viața sa de sportiv este demnă de un film

Eduard Novak are are 44 de ani și este considerat omul-spectacol din ciclismul românesc. Mai nou, acesta este propunerea UDMR pentru funcția de ministru al Tineretului și Sportului. Bărbatul este căsătorit și are rei copii. Iată cine este, de fapt, Eduard Novak, omul-spectacol din ciclismul românesc. Însă, puțini sunt cei care știu amănunte din viața sa  de sportive,  demnă de un film.

Eduard Novak, propunerea UDMR pentru funcția de ministru al Tineretului și Sportului

Eduard Novak, în vârstă de 44 de ani a declarat că este convins că poate face lucruri bune pentru sportul românesc, pentru tinerii talentaţi şi pentru campioni. Propunerea lui este de a ajuta la “stabilirea unei direcţii care să influenţeze pozitiv viitorul sportului românesc”.

“Sunt extrem de onorat să fiu propunerea UDMR pentru Ministerul Sportului şi le mulţumesc pentru încredere. Mă bucur că toate eforturile şi realizările mele de până acum atât ca sportiv, cât şi ca mentor sau preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism m-au condus către această propunere.

Sunt conştient de munca pe care o presupune această funcţie, de provocările pe care le implică, dar sunt convins că pot, alături de echipa potrivită, să fac lucruri grozave pentru sportul românesc, pentru tinerii talentaţi şi pentru campionii noştri.

Rolul sportului în viaţa noastră, a fiecăruia, e esenţial, şi nu cred că există cineva care să conteste asta. Îmi doresc să îmi aduc contribuţia la stabilirea unei direcţii care să influenţeze pozitiv viitorul sportului românesc, iar dezvoltarea să fie elementul cheie regăsit în toate segmentele sportive.

Avem nevoie să cunoaştem mai mult ca oricând ce e fairplay-ul, să ne aplaudăm campionii, să îi încurajăm pe cei cu potenţial şi să ducem cât mai departe sportul românesc oriunde în lume”, a scris Eduard Novak pe Facebook, la scurt timp după ce UDMR a anunțat că îl propune la Ministerul Tineretului și Sportului.

Cine este Eduard Novak

Eduard Novak este campion paralimpic la ciclism la Jocurile de la Londra, din 2012. S-a născut pe 28 iulie 1976 la Miercurea Ciuc și are o familie frumoasă. Este căsătorit și are trei copii.

În februarie 2020, Eduard Novak a cucerit trei medalii la Campionatele Mondiale de paraciclism pe velodrom de la Milton, Canada.

Eduard a fost pasionat de patina, însă în 1996 a suferit un accident de mașină și i-a fost amputat piciorul drept. Drama prin care a trecut nu l-a făcut să dea înapoi, ci l-au motivate să se reinventeze.

„Fac sport pentru că nu pot să-mi imaginez viaţa altfel”

A trecut de la paraciclism și a devenit campion mondial în Canada, în  anul 2013. De asemenea, a fost campion mondial pe velodrom la Los Angeles, 2012, campion Mondial la cursa de contratimp şi vicecampion mondial la proba de font la Roskilde. În  2011 a devenit campion Mondial la proba de şosea şi vicecampion la proba de contratimp, Italia, 2009.

„Sportul mă defineşte, mă determină să-mi depăşesc orice limită. Prin sport am aflat ce înseamnă curajul, speranţa, ambiţia şi necesitatea de a o lua de la capăt, fără a uita vreo secundă de planurile de viitor şi de visurile pe care doream să mi le îndeplinesc.

O mare dorinţă, care s-a şi realizat, a fost să devin primul campion paralimpic român. Fac sport pentru că nu pot să-mi imaginez viaţa altfel, pentru că mă împlineşte şi mă face să devin mai bun zi de zi”, a spus Novak, conform paralimpicromania.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe