Cum se pune corect sfecla roșie la borcan

Daria Petrescu 20.09.2021, 10:27
Cum se pune corect sfecla roșie la borcan

Toamna este perioada în care gospodinele din toate zonele țării pregătesc murăturile. Printre preferatele sezonului se află, castraveții, gogoșarii, gogonelele, sfecla roșie sau pepeni mici. Depinde de preferințele fiecărei persoane. Să pui murături pentru iarnă nu este un procedeu complicat, însă, există o tehnică anume, care face ca acestea să reziste câteva luni. Dacă nu sunt păstrate cum trebuie, acestea se înmoaie și nu se mai pot consuma. Iată cum se pune corect sfecla roșie la borcan.

Cum se pune corect sfecla roșie la borcan

Rețeta de sfeclă roșie la borcan este simplă. Gospodinele au apelat la mai multe trucuri, până ce și-au găsit propria rețetă, pentru ca acestea să iasă perfect și să reziste în cămară câteva luni. Iată Cum se pune corect sfecla roșie la borcan. Cu toate că sfecla este leguma cu cantitatea cea mai mare de zahăr dintre toate. Cum se pune corect sfecla roșie la borcan:

Ingrediente

1200 g sfeclă roșie (pentru 3 borcane)

800 ml apă

10 g chimen semințe (25-30 g)

15 g sare

30 g zahăr

80 ml otet simplu

6-9 fâșii de rădăcină de hrean (câte 2-3 per borcan)

Mod de preparare:

Sfecla care va fi coaptă sau fiartă, după preferințe, o puteți tăia după cum doriți, în funcție de preferințele fiecăruia. Cele mai des folosite sunt cele tăiate rondele ondulate. Pentru a face acest procedeu este bine să folosiți mănuși, pentru că sfecla pătează. Se folosesc mănuși de cauciuc la prelucrarea ei.

Feliile de sfeclă ar trebui să fie tăiate egal. De altfel, această tehnică se folosește pentru orice salată, pe care vreți să o preparați. Faceți asta, pentru ca feliile să se mureze uniform.

Pentru saramura

Se pune apa într-o cratiță, adăugați chimenul, sarea și zahărul. De asemenea, puteți să nu țineți cont de cantitățile prezentate mai sus, dacă doriți ca gustul să fie mai dulce sau mai sărat. De altfel, sunt unele zone în care chimenul nu lipsește din rețeta de sfeclă. În cazul în care nu vă place aroma data de acesta, este bine să nu folosiți, pentru a nu schimba gustul sfeclei murate.

După ce ați pus totul în apa de pe foc, fierbeți 10 minute la foc mediu. După ce ați oprit focul adăugați oțetul. Înainte de a așeza sfecla în borcane, sterilizați capacele și borcanele.

În fiecare borcan se pun câte 2-3 fâșii de hrean. Hreanul are rol de conservare dar și de păstrare a texturii legumelor murate (le menține crocante).

Borcanele se pun pe o tavă metalică care să preia șocul termic. Apoi se toarnă peste sfeclă tot lichidul fierbinte. Vă asigurați că semintele de chimen se distribuie în mod egal.

De ce este bine să consumi sfecla roșie

Pe lângă faptul că are un gust bun, sfecla roșie are și multe beneficii. Mai mult, salata de sfeclă roșie este folosită în diverse diete.

-Sfecla are proprietati antiinflamatoare

-Sfecla poate contribui la reglarea colesterolului.

-Sfecla contribuie la reglarea tensiunii arteriale

-Consumul de sfeclă poate scădea riscul de cancer.

-Consumul de sfeclă ameliorează tranzitul intestinal- sfecla poate normaliza digestia, mai ales după ce se consuma grăsimi și proteine în exces. Consumul regulat de sfeclă reglează deci tranzitul intestinal. Asta datorită conținutului de fibre.

 

Urmăriți Impact.ro și pe