Cum se fierb corect cartofii pentru piure. Trucul de care puţini ştiu

Iancu Andreea 05.11.2021, 11:51
Cum se fierb corect cartofii pentru piure. Trucul de care puţini ştiu

Piureul de cartofi reprezintă unul dintre preparatele extrem de apreciate ca garnitură pentru numeroasele tipuri de friptură. Cu toate că se pregătește extrem de simplu și rapid, există o serie de trucuri pentru care acesta să iasă în final cremos și savuros. Iar totul pornește de la modul cum se fierb cartofii pentru piure. Un truc dezvăluit de o gospodină este extrem de util și eficient.

Trucul simplu prin care se fierb cartofii pentru piure

Cu toții apreciem gustul unui piure delicios, pe care îl consumam adesea în copilărie. Alături de alte legume sau de friptură, piureul poate reprezenta o garnitură de excepție. Gospodinele se întrec într-o mulțime de trucuri pentru a pregăti rețeta de cartofi pentru piure astfel încât acesta să fie savuros. Se pare că trucul simplu folosit atunci când se fierb cartofii te ajută să obții un piure delicios.

Multe gospodine pregătesc rețeta de piure într-un mod simplu, prin fierberea cartofilor și apoi asezonarea lor cu sare sau alte condimente, după preferințe, la care adaugă puțin unt pentru cremozitate. Se pare însă că dacă fierbi cartofii curățați direct în lapte vei obține un piure mult mai savuros și mai cremos.

Cum se fierb cartofii pentru piure
Cum se pregătește piureul de cartofi

Rețetă de piure de cartofi

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi pentru fiert
  • 80 de grame de unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei
  • 250 ml. lapte fierbinte
  • sare
  • opțional, puțină nucșoară

Mod de preparare

Începe prin a spăla și a curăța cartofii de coajă. Aceștia se așază într-un vas cu apă rece până când este curățată întreaga cantitate. Unele rețete recomandă fierberea lor în coajă, însă doar anumite tipuri de cartofi pot fi pregătiți astfel. După ce bucățile de cartofi curățați se spală bine cu apă rece, se scurg și se taie cubulețe sau felii și se pun într-o cratiță, acoperindu-i cu apă rece cam de 4 degete. Se adaugă un praf de sare și se pune oala la foc mediu, timp de aproximativ 25 de minute până când se înmoaie.

Cu ajutorul unei site, se scurg cartofii bine și se pot zdrobi cu ajutorul unei prese speciale. Nu este indicat mixerul sau blenderul pentru că vom obține un preparat elastic și nu unul aerat și pufos. Se adaugă untul aflat la temperatura camerei și lapte fierbinte, care se încorporează treptat, în timp ce amestecăm piureul. Pentru o textură spumoasă a piureului, trebuie bătut bine cu telul. Adăugăm la final sare fină după gust și puțină nucșoară, în funcție de preferințe.

Poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...