Trucul prin care restaurantele reușesc să facă piure în 10 minute. E foarte simplu și rapid

Badea Violeta 05.10.2021, 14:42
Trucul prin care restaurantele reușesc să facă piure în 10 minute. E foarte simplu și rapid

Ești mereu în întârziere și nu îți rămâne foarte mult timp pentru gătit? Ei bine, atunci ai nimerit unde trebuie. Noi îți vom explica, pas cu pas, cum să prepari cel mai rapid, dar și cel mai gustos piure de cartofi. Acesta este secretul știut doar de bucătarii marilor restaurante. Probabil te-ai întrebat de multe ori cum reușesc să pregătească totul atât de repede. Iată trucul la care apelează de fiecare dată cu încredere.

Cum pregătești piure în 10 minute

Iubești piureul de cartofi? Ei bine, probabil nu știai, dar se poate prepara piure din orice legume. Indiferent de preferințe, noi îți vom dezvălui cum poți pregăti totul în doar câteva minute. Tot cee ce trebuie să faci este să tai leguma în bucăți egale și să o pui în folie alimentară.

Strângi totul foarte bine pentru că nu este recomandat să existe crăpături și bagi la microunde în functie de câte legume ai. Atenție! Dacă mergi pe varianta clasică și ai ales piureul de cartofi, atunci îi tai în formă de cuburi și îi lași aproximativ 10 minute. Folia de plastic acționează la fel ca gătitul la aburi și înmoaie cartofii gătindu-i rapid, mai ales ca sunt tăiați în bucăți mici. Apoi pui lapte, sare, piper și ce mai dorești.

Cum pregatesti piure in 10 minute
Cum pregatesti piure in 10 minute

Rețetă de piure de cartofi

Ingrediente:

  • 1,5 kg de cartofi albi
  • 100 de g de unt
  • 100 ml de smântână lichidă pentru gătit
  • 200 de g de brânză gouda sau caşcaval
  • 100 de g de mozzarella proaspătă
  • un căţel de usturoi
  • sare, după gust
  • piper, după gust

Mod de preparare:

Pentru început trebuie să cureți cartofii, apoi să-i tai în bucăți și să-i pui la fiert în apă cu puțină sare. În mare, vom respecta rețeta clasică de piere, în care cartofii se fiert, se zdrobesc și apoi se amestecă bine cu unt, lapte și sare. Însă, secretul este să adaugi și un cățel de usturoi sau doi pisați, fiindcă acesta oferă o aromă minunată.

După ce s-au fiert cartofii, aceștia se scot din apă și se pasează împreună cu untul şi cu usturoiul zdrobit.  Mai departe, se pune din nou crăticioara la foc mic, se adaugă smântâna lichidă și se amestecă ușor până se încorporează toate aceste ingrediente.

Ulterior, se pune brânza și mozzrella rasă. Acestea se amestecă bine până ce se omogenizează și devine o pastă. Rețeta noastră este aproape gata. Tot ceea ce mai avem de făcut este să adăugăm puțină sare și piper, în funcție de preferințe. Acum, piureul este gata și numai bun de consumat. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...