Cum se deschid școlile în București. Toți părinții și elevii trebuie să știe asta. E oficial

Mirabela Vasile 09.09.2020, 14:11
Cum se deschid școlile în București. Toți părinții și elevii trebuie să știe asta. E oficial

Noul an școlar e la un pas să înceapă, iar autoritățile pun la punct ultimele detalii pentru ca elevii să poată începe în siguranță cursurile. Inspectoratul Școlar al Municipiului București a făcut marele anunț și a spus condițiile în care se vor deschide școlile în Capitală.

Ce se întâmplă de la 14 septembrie în școlile din București

Astfel, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Capitalei susține că școlile se vor deschide conform scenariului doi (galben), cu preșcolarii și elevii din ciclul primar și din clasele terminale la școală, iar ceilalți în sistem hibrid, jumătate la școală, o jumătate acasă, online.

„Conform calendarului cuprins în ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerul Sănătății, Direcția de Sănătate Publică a emis situația în care se află localitatea București, adică scenariul doi. Conform acestui scenariu, școlile ar trebui să învețe la nivel preșcolar, primar și clasele din anii terminali pe învățământ direct, față în față, iar restul claselor prin rotație”, a declarat Roxana Cercel, purtător de cuvânt al ISMB, potrivit Agerpres.

Există și școli în care scenariul verde este exclus din prima, asta pentru că în majoritatea școlilor sunt clase cu un număr foarte mare de elevi, unde distanțarea socială e cam imposibilă.

„Noi ne-am propus scenariul 2. Scenariul 1 era exclus pentru că avem și foarte mulți copii în toate clasele, pornind de la 32 până la 38 de elevi. Apoi avem și personal didactic în vârstă și cu anumite boli, deci trebuie să potejăm pe toată lumea. (…)

Suntem pregătiți și pentru scenariul trei dacă se întâmplă ceva. Suntem o școală atipică pentru că pentru cei mici și gimnazial noi nu avem circumscripție, dezvoltăm și învățământul în limba maternă italiană, vin foarte mulți copii din Italia, vin și de la 150 de km din jurul Bucureștiului și din celelalte sectoare, deci rata de răspândire a unui virus poate fi mult mai mare, decât la alte școli”, a declarat Maria Dan, directorul Liceului Teoretic “Dante Alighieri”, din sectorul 3 al Capitalei.

Gabriela Firea critică măsurile impuse de Guvern

Gabriela Firea a venit cu critici acide la adresa Guvernului pentru măsurile impuse cu privire la deschiderea noului an şcolar. Primarul Capitalei e de părere că sunt condiţii ”imposibil de îndeplinit” în timpul rămas până în 14 septembrie.

Gabriela Firea, critici dure la adresa Guvernului
Gabriela Firea, critici dure la adresa Guvernului

Firea a vorbit şi despre condiţia impusă after-school-urilor, care nu mai au voie să aibă şi grădiniţă în aceeaşi clădire, şi susţine că asta va afecta sute de afaceri private care au făcut investiţii şi au încheiat contracte cu mii de părinţi. Primarul general anunţă că, dacă ordinul nu va fi modificat, îl va ataca în contencios.

Urmăriți Impact.ro și pe