Gabriela Firea a dat cărțile pe față! “Nu au venit nici măștile promise, nici tabletele promise”. Acuzații grave înainte de începerea noului an școlar

Stan Filon 07.09.2020, 14:09
Gabriela Firea a dat cărțile pe față! “Nu au venit nici măștile promise, nici tabletele promise”. Acuzații grave înainte de începerea noului an școlar

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, arată cu degetul spre Guvern și spune că nu s-a ținut de cuvânt cu nimic, aproape de începutul noului an școlar. Edilul din București spune că autoritățile nu au furnizat nici măcar măștile de protecție promise!

Gabriela Firea spune că nu au sosit nici măștile, nici tabletele promise de Guvern

Gabriela Firea a ieșit la atac! Primarul General al Capitalei aduce acuzații autoritățile și acuză că nu s-au ținut de cuvânt. Ea spune că nici măcar măștile de protecție promise nu au fost furnizate, la câteva zile de începerea noului an școlar. În plus, nici tablete promise de Guvern elevilor încă nu au sosit. Ea prezintă şi proiectul privind testarea profesorilor şi elevilor.

„Vrem să avem un început de an şcolar cât de cât liniştit, pentru că suntem într-o situaţie specială, deosebită – de pandemie. Cu regret spun că Primăria Capitalei, Consiliul General ţin loc de Ministerul Educaţiei şi de Ministerul Sănătăţii, pentru că din păcate nu au trimis către autorităţile locale şi către şcoli absolut nimic care să sprijine debutul de an şcolar.

Gabriela Firea spune că nu au sosit nici măștile, nici tabletele promise de Guvern
Gabriela Firea spune că nu au sosit nici măștile, nici tabletele promise de Guvern

”Se neagă în continuare eficienţa testării”

Doar promisiuni, doar teorii, doar grafice. Nimic concret. Nu au venit nici măştile promise, nu au venit nici tabletele promise. Se neagă în continuare eficienţa testării, iar noi trebuie să facem tot ceea lipseşte ca şi activitate din partea ministerelor”, a spus Gabriela Firea la începutul şedinţei CGMB.

Gabriela Firea a precizat că pe ordinea de zi se află un proiect pentru testarea elevilor, cadrelor didactice şi personalului auxiliar.

„Dorim să-i testăm şi înaintea începutului de an şcolar şi ulterior. Vrem să fim capitală europeană şi din punct de vedere sanitar. Pentru copii, dorim să le oferim testare gratuită doar în caz de nevoie. Avem o capacitate de testare de 5000 de teste pe zi. Suntem pregătiţi să facem faţă, în primă fază, unui număr de 250.000 de teste”, adaugă primarul general al Capitalei. Ea i-a criticat pe consilierii PNL şi USR, care au anunţat că se vor opune proiectului.

Acuzații grave în Sectorul 1

În Sectorul 1 al Capitalei s-a lăsat cu acuzații grave, atunci când primarul a anunțat că  va cumpăra tablete pentru toți elevii din sector. Daniel Tudorache a anunțat că a atribuit contractul pentru cumpărarea a nu mai puțin de 40.000 de tablete, pentru care a pus labătaie 15 milioane de euro.

Acuzațiile nu au întârziat să apară. Contracandidata sa pentru funcția de primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, a spus că acesta este ultimul tun dat de actualul primar.

“Tunurile din bani publici de la Sectorul 1 nu se opresc nici macar in plina pandemie. In timp ce intreaga planeta isi concentreaza toate resursele in lupta cu noul coronavirus, Tudorache isi vede linistit de treaba si continua cu tunurile, sub aparenta grija fata de copiii sectorului. Cea mai noua gaselnita este alocarea de 76 milioane de lei (peste 15 milioane de euro) pentru achizitia de tablete pentru copiii din sector.

Nu e clar cine cumpara tabletele, cand se demareaza licitatia sau alte detalii, cert este ca primarul PSD vrea sa impuste doi iepuri dintr-o lovitura: sa mai dea un tun si sa bifeze o masura populista”, a transmis PNL Sector 1 intr-un comunicat.