Ultimă oră! Școlile și grădinițele din București, incluse în scenariul galben. Cum revin elevii la ore

Elena Avramescu 07.09.2020, 19:01
Ultimă oră! Școlile și grădinițele din București, incluse în scenariul galben. Cum revin elevii la ore

Veste nouă pentru Bucureșteni! Inspectoratul Școlar al Municipiului București a anunțat astăzi că Bucureștiul se încadrează în Scenariul 2 privind deschiderea școlilor, dar și ce implică acesta.

Școlile și grădinițele din București, incluse în scenariul galben

În acest sens, Ministerul Sănătății a notat care sunt datele de infectare cu noul coronavirus pe sectoare și, conform acestor date, numai școlile sectoarele 1, 2 și 6 ar fi trebuit să intre pe scenariul 2 (galben).

Acest scenariu 2 presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, însă cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, precum revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Școlile și grădinițele din București, incluse în scenariul galben
Școlile și grădinițele din București sunt incluse în scenariul galben

„Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a comunicat astăzi, 07.09.2020, rata de incidenţă a îmbolnăvirilor, cumulată la 14 zile, a cărei valoare este de 1,12.

Potrivit Ordinului comun MEC/MS nr. 5487/1494 din 31.08.2020, Anexa nr. 1 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, Municipiul Bucureşti se încadrează în Scenariul 2.

Consiliile de Adminstraţie ale unităţilor de învăţământ vor transmite Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Direcţiei de Sănătate Publică, propunerile de scenariu în funcţie de infrastructura locală, până la data de 08.09.2020.

Propunerile unităţilor de învăţământ avizate de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucucreşti şi de Direcţia de Sănătate Publică vor fi transmise spre aprobare Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. Soluţionarea va fi primită până la data de 10.09.2020”, găsim scris în comunicat.

Cum revin elevii la ore

Monica Anisie, ministrul Educatiei, a spus că școala va începe pe 14 septembrie, însă scenariul va fi decis de fiecare unitate de învăţământ, în funcţie de situaţia epidemiologică. Aceasta a mai declarat că inspectorii școlari sunt optimişti că în 80% din şcoli elevii se vor întoarce în clase.

„​Începe şcoala pe 14 septembrie, chiar dacă au fost discuţii cu anumiţi specialişti epidemiologi care recomandau să amânăm începutul de an şcolar sau să începem în sistem online tocmai pentru ca boala să se poată consuma. Noi mâine aşteptăm de la DSP rapoartele privind situaţia epidemiologică pe fiecare localitate şi urmează ca fiecare unitate de învăţământ să aleagă scenariul în funcţie de situaţia epidemiologică.

Până la acest moment, inspectorii au spus că sunt optimişti ca în 80% din unităţi să începem şcoala fizic. Mâine aflăm care e situaţia epidemiologică după care vom putea să dăm toate datele necesare”, a spus ministrul Educaţiei la Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...