Cum să păstrezi casa lună fără să faci curățenie. Trucurile pe care le folosesc româncele

Ana Anitoiu 17.06.2021, 08:54
Cum să păstrezi casa lună fără să faci curățenie. Trucurile pe care le folosesc româncele

Pentru multe persoane, făcutul curățeniei în casă este mai degrabă o corvoadă decât o activitate plăcută. Însă, câteva trucuri folosite de gospodinele din România sunt extrem de utile dacă vrei să reușești să îți păstrezi casa lună, fără să depui prea mult efort.

Cum să păstrezi casa lună fără să faci curățenie. Păstrează ordinea

Primul dintre aceste trucuri este extrem de simplu – să păstrezi ordinea în ceea ce privește produsele pentru curățenie. Dacă le ai pe toate într-un singur loc, este mai ușor să termini totul foarte repede. Este recomandat să cumperi detergenții potriviți pentru suprafețele pe care trebuie să le cureți și să le ții într-un suport portabil, ca să le ai la îndemână la tot pasul.

De asemenea,  ca să ai spor la curățenie trebuie să începu cu ordinea. Trebuie să arunci ceea ce a devenit inutil, să sortezi hainele lăsate în dezordine și să le pui la locul lor, să aranjezi încălțâmintea, jucăriile și orice alte obiecte ce sunt rătăcite prin casă. Abia când toate sunt unde trebuie să fie, curățarea fiecărei încăperi va fi extrem de ușor de făcut.

Cum sa pastrezi casa luna fara sa faci curatenie. Trucurile pe care le folosesc romancele
Cateva persoane facand curatenie impreuna

Cum să păstrezi casa lună fără să faci curățenie. Ordinea activităților

Un alt truc la fel de important este să respecți ordinea corectă a activităților. De exemplu, dacă ștergi praful, șterge-l în fiecare cameră, după care trevi la următoarea sarcină, cum ar fi să dai cu aspiratorul. Altfel, dacă vei încerca să faci curățenie în fiecare încăpere, pe rând, îți va lua mai mult timp și nu vei consuma mai multă energie.

Este mult mai bine să te concentrezi pe o activitate și să o faci în toată casa decât să te focusezi pe fiecare cameră în parte. În acest fel, nu vei mai avea aceeași impresie neplăcută că trebuie să începi același proces plictisitor, din nou și din nou.

Cum să păstrezi casa lună fără să faci curățenie. Lasă loc pentru amuzament

Totodată, un truc excelent este să faci loc și pentru puțin amuzament în procesul de curățenie. Implică membrii familiei sau colegii de apartament în această activitate, după un program stabilit de comun acord, cu sarcini precise pentru fiecare persoană în parte. În acest fel, vă veți distra, iar casa va străluci în cel mai scurt timp.

Pentru și mai mult spor și distracție poate fi organizat și un concurs. De exemplu, cel care își duce la îndeplinire sarcinile cel mai repede poate să primească un premiu. În plus, în acest fel, copiii vor învăța să fie responsabili și vor afla de ce este important să păstreze ordinea și curățenia în locuință, în fiecare zi.

De altfel, ca să ai o casă lună fără să faci o curățenie generală, la final de săptămână, poți rezolva câte o sarcină minoră în fiecare zi, astfel încât locuința să arate bine mai mult timp. De exemplu, este recomandat să speli vasele după fiecare masă, să pui hainele murdare în coșul de rufe, să menții irdinea, în general, dar și să cureți petele de pastă de dinți sau săpun din baie, zilnic. Vezi AICI Cum cureți baia cu bicarbonat de sodiu!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...