Cum cureți baia cu bicarbonat de sodiu. Totul va străluci de curățenie

Iancu Andreea 14.08.2020, 12:08
Cum cureți baia cu bicarbonat de sodiu. Totul va străluci de curățenie

Curățenia unei case se întreține greu, fiind nevoie, dincolo de muncă, de soluții de curătare potrivite. Totuși, poți obține o baie care să strălucească folosind un ingredient banal. Bicarbonatul de sodiu poate fi aliatul tău împotriva murdăriei din baie.

Metoda simplă prin care cureți baia cu bicarbonat

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient minunat, ce nu ar trebui să lipsească din casa nimănui. Acesta este atât de versatil, încât te poate scoate din impas în multe situații. În timp ce majoritatea gospodinelor îl folosesc pentru prepararea prăjiturilor, el poate fi utilizat și în numeroase alte moduri.

De exemplu, problema murdăriei din baie poate fi rezolvată cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Fiind un produs abraziv, el curăță cu precizie numeroase tipuri de murdărie. Îl poți folosi cu succes pentru faianță, toaletă, cadă și chiuvetă sau duș. Pentru asta ai nevoie doar de un burete moale și de o pastă de bicarbonat de sodiu împreună cu oțet sau apă oxigenată. Rezultatele vor fi uluitoare.

Obține o baie strălucitoare cu bicarbonat de sodiu
Obține o baie strălucitoare cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu, rețete pentru o baie curată

Ingredientul te ajută nu doar la curățenie, ci și la dezodorizare, împrospătare și este util pentru că este non-toxic. Astfel, copilul sau animalul de companie nu va fi afectat, ca în cazul produselor din comerț.

Pentru a menține baia curată vei avea nevoie de bicarbonat de sodiu și oțet. Accesoriile din inox se vor curăța perfect folosind un burete moale și o pastă formată din ingredientele menționate.

În cazul căzii și al chiuvetei, vei aplica o pastă formată din două părți de bicarbonat și o parte din apă oxigenată. Lasă-o să acționeze timp de 30 de minute și apoi curăță suprafața și clătește la final.

Vasul de toaletă va putea fi curățat turnând o dată pe lună o cană de bicarbonat de sodiu în bazin. Lasă pulberea să acționeze pe timpul nopții și a doua zi trage apa de câteva ori.