Cum reacţionează FCSB după decizia Curții de Apel cu privire la palmaresul Stelei. Avocatul lui Gigi Becali a spus clar

Ioana Bucur, Diana Timișoreanu 28.06.2021, 22:48
Cum reacţionează FCSB după decizia Curții de Apel cu privire la palmaresul Stelei. Avocatul lui Gigi Becali a spus clar

Decizia Curți de Apel cu privire la palmaresul Stelei a stârnit reacții vehemente. Cum reacționează FCSB și ce a transmis avocatul lui Gigi Becali.

Cum reacţionează FCSB după decizia Curții de Apel cu privire la palmaresul Stelei

FCSB și Steaua au ajuns în instanță cu războiul pentru trofeele obținute de clubul sportiv. Disputa a fost tranșată, parțial, după decizia Curții de Apel cu privire la palmaresul Stelei. Astfel, „militarii” au primit trofeele și performanțele clubului de la înființare (1947), până în 1998. CSA Steaua ceruse, de fapt, și palmaresul clubului din perioada 1998 până în 2003, moment în care Gigi Becali a ajuns la conducere, însă solicitarea a fost considerată nefondată de instanță. În acest moment, trofeele cucerite în acest interval de timp rămân „în aer”.

Suporterii steliști au reacționat deja după decizia Curții de Apel:

„Palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti din 1947 şi până în 1998 aparţine reclamantului CSA Steaua București! Hotărârile date în apel sunt executorii indiferent dacă sunt atacabile cu recurs sau nu. Caracterul executoriu al hotărârilor pronunțate în apel poate fi înlăturat doar printr-o prevedere legală expresă. Precizăm că hotărârea pronunțată în apel, care nu poate fi atacată cu recurs, este definitivă și constituie titlu executoriu, în temeiul art. 634 alin. (1) pct. 4 teza I NCPC”, se arată în comunicatul publicat pe pagina de Facebook Asociația Steliștilor 1947.

Cum reacţionează FCSB după decizia Curții de Apel cu privire la palmaresul Stelei.

Ce a transmis avocatul lui Gigi Becali

Decizia instanței a fost comentată și de avocatul lui Gigi Becali, Adrian Căvescu, care pare să suține exact contrariul.

„Palmaresul se transmite, adică societatea care preia clubul, preia tot istoricul echipei. Instanța spune că, după 1998, CSA nu mai are calitate procesuală activă. Dar procesul are pe FCSB ca pârât, despre care nu spune că nu ar avea calitate procesuală pasivă.

Dorința CSA, de a asocia echipa din 2017 cu palmaresul din 1947, nu s-a îndeplinit deoarece instanța spune că, după 1998, nu mai ai palmaresul deoarece l-ai predat odată cu echipa, inițial, către Asociație și din 2003, către FCSB. CSA a recunoscut, implicit, că Palmaresul a fost preluat de FCSB din 2003 deoarece a depus acest proces împotriva FCSB, iar instanța nu a invocat lipsa calității procesuale pasive a FCSB. Decizia trebuie înțeleasă coroborând toate aceste date.

Acest lucru prezintă relevanță juridică și anume: pentru CSA, palmaresul a încetat în 1998, iar azi FCSB deține palmaresul deoarece a asigurat continuitatea echipei Steaua. Nu au relevanță denumirea clubului sau marca sub care joacă dearece drepturile de proprietate intelectuală nu cuprind și Palmaresul”, a spus avocatul Adrian Căvescu, pentru Digi Sport.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...