Au promovat în Liga 2, dar nu se mai înțeleg cu antrenorul. Ce solicită Daniel Oprița de la CSA Steaua

Gabriel Peneș 03.06.2021, 17:03
Au promovat în Liga 2, dar nu se mai înțeleg cu antrenorul. Ce solicită Daniel Oprița de la CSA Steaua

Sărbătoarea din Ghencea pentru promovarea în Liga 2 a trecut ca un foc de artificii. Antrenorul Daniel Oprița a ajuns „la cuțite” cu CSA Steaua, după promovarea în Liga 2. Tehnicianul roș-albaștrilor a lăsat să se înțeleagă, chiar de la finalul barajului câștigat cu CS Afumați, că ar putea să nu continue la echipă.

Au promovat în Liga 2, dar nu se mai înțeleg cu antrenorul

Echipa din Ghencea și-a văzut obiectivul îndeplinit: promovarea în Liga 2. Dar între antrenorul Daniel Oprița și CSA Steaua lucrurile sunt departe de a mai fi roz. „Steaua Armatei” a reușit, după trei tentative, să acceadă în liga secundă a fotbalului românesc. În barajul pentru promovarea elevii lui Daniel Oprița au trecut clar de CS Afumați, cu scorul general de 4-1. Însă, imediat după încheierea partidei, tehnicianul de 39 de ani a făcut câteva declarații surprinzătoare. El sugera că nu știe dacă va continua pe banca steliștilor și în Liga 2. Lui Oprița i s-a încheiat contractul odată cu finalul sezonului.

Trebuie să mă duc să fac o revizie, să văd cum stau cu sănătatea. Luna asta, cu barajele, n-a fost deloc ușor. Așa sunt eu. Sincer, sunt epuizat. Vreau să merg acum în vacanță, n-am mai mers de doi ani. Eu nu știu (n.r. – dacă rămâne la CSA), mi se termină contractul, nu știu ce urmează. Am îndeplinit ce voiam. Mai departe nu mai contează. Dacă mi se propune un contract profesionist, rămân. Dacă nu, nu mai contează”, a declarat, printre altele, Daniel Oprița, la finalul returului cu CS Afumați.

Au promovat în Liga 2, dar nu se mai înțeleg cu antrenorul. Ce solicită Daniel Oprița de la CSA Steaua
Sărbătoarea promovării în Liga 2 s-a stins deja și apar tensiunile. Antrenorul Daniel Oprița e nemulțumit de noul contract propus de conducătorii CSA Steaua

Ce solicită Daniel Oprița de la CSA Steaua

Declarațiile lui Oprița au creat nemulțumire în rândul conducerii clubului militar. Astfel că, după aceea, antrenorul și-a mai nuanțat opiniile. El a spus că dezamăgirea sa vine din faptul că negocierea unui nou contract a fost lăsată de oficiali pe ultima sută de metri ai contractului.

Am văzut că au ieșit mai multe discuții după interviul pe care l-am dat la final. Poate nu am făcut bine că am vorbit la finalul meciului cu Afumați despre contract, recunosc. Eu vreau să continui, chiar dacă nu vom avea drept de promovare din primul an. Orice om vrea să meargă mai departe. Am făcut un lot de jucători alături de care am obținut o performanță normală. N-a fost ușor nici pentru mine, a fost un risc când am acceptat să vin. Am fost dezamăgit în ultima lună, pentru că eu am inițiat discuțiile cu conducerea. Nu lași pe cineva pe care-l vrei până în ultima zi. Eu zic că lucrurile se vor rezolva până la urmă”, a declarat Oprița în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

Însă, conform GSP.ro, surse apropiate clubului au dezvăluit că nemulțumirile tehnicianului provin de la bani. Mai precis, de la noul contract care i s-a pus pe masă. Conform acestuia, Oprița ar urma să fie plătit cu 4.000 de euro pe lună – de la 3.000 de euro în Liga 2 – în timp ce antrenorul ar dori 5.000. Adică, un salariu pentru care, la FCSB, atât Bogdan Argeș Vintilă, cât și Toni Petrea s-au luptat pentru titlu în Liga 1.

În liga a treia, Daniel Oprița avea un contract de 3.000 de euro, poate cel mai mare dintre antrenorii de la acel nivel. Acum i s-a făcut o primă propunere, în care i s-au oferit 4.000 de euro, dar era doar o discuție incipientă. El o consideră prea mică, având în vedere ce a realizat”, au declarat surse apropiate CSA Steaua, conform publicației menționate.

Se pare că, dincolo de nemulțumirea legată de bani, Oprița a amenințat că dacă pleacă va lua și jucătorii pe care i-a adus la formație. Negocierile între cele două „tabere” vor continua săptămâna viitoare, după întoarcerea tehnicianului din vacanță. Oricum, una dintre problemele CSA Steaua e legată de dreptul de promovare în Liga 1. Conform regulamentelor FRF, o echipă departamentală, „ de drept public”, nu poate „urca” în primul eșalon, indiferent de rezultatele sportive obținute. Așa se face că militarii trebuie să se „privatizeze” cât mai rapid, dacă vor să spere la o luptă cu FCSB-ul lui Gigi Becali în viitorii ani.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....