Motivul pentru care CSA Steaua nu poate promova în Liga 1 timp de doi ani. Explicația unui fost câștigător al Cupei Campionilor

Ana Anitoiu, Alexandra Chiric 31.05.2021, 09:16
Motivul pentru care CSA Steaua nu poate promova în Liga 1 timp de doi ani. Explicația unui fost câștigător al Cupei Campionilor

Motivul pentru care CSA Steaua nu poate promova în Liga 1 timp de doi ani a fost explicat de un fost câștigător al Cupei Campionilor. Echipa a promovat duminică în Liga 2, după meciul cu CS Afumați încheiat cu scorul 4-1.

De ce nu poate promova CSA Steaua în Liga 1 timp de doi ani

Fostul component al echipei Steaua care câştiga Cupa Campionilor Europeni în 1986, Adrian Bumbescu, acum șef al Centrului de Copii și Juniori al CSA Steaua București, a declarat că ”militarii” nu vor putea promova în Liga 1 timp de doi ani și a explicat care este motivul.

”N-am depus de la început un proiect pentru Liga 1. Din ce știu eu, doi ani de zile nu vom putea promova. Societatea va fi privatizată, dar nu s-au făcut alte demersuri necesare. Cum am stat doi ani în Liga 4, putem sta și în Liga 2. Nu asta e problema”, a declarat Adrian Bumbescu, în vârstă de 61 de ani.

Motivul pentru care CSA Steaua nu poate promova in Liga 1 timp de doi ani. Explicatia unui fost castigator al Cupei Campionilor
Jucatori ai CSA Steaua

Ce trebuie să facă CSA Steaua ca să ajungă în Liga 1

Potrivit regulamentelor Federației Române de Fotbal (FRF), un club nu poate promova în Liga 1 dacă societatea ce îl administrează clubul este de drept public. Momentan, Steaua se află sub umbrela Ministerului Apărării Naționale.

”Se permite promovarea în Liga 1 a cluburilor de drept public, după ce acestea își vor cesiona activitatea către un club de drept privat cu cel puțin un sezon competițional anterior obținerii dreptului de promovare”, arată statutul FRF, ce a fost modificat în iulie 2019. Prin urmare, CSA Steaua trebuie să-și cesioneze activitatea unui club de drept privat până la începutul viitoarei ediții de Liga a 2-a. Cel mai probabil, aceasta va începe în august 2021.

O altă echipă de fotbal a urmat pașii pe care trebuie să îi facă CSA Steaua până la Liga 1

O echipă ce a trecut prin ceea ce va trebui să treacă și CSA Steaua este FC Argeș. Această formație n-a avut drept de promovare timp de doi ani la rând, între 2017 și 2019. Motivul a fost că aceasta era de drept public, administrată direct de Primăria Pitești.

Ulterior a fost creată o entitate privată, Asociația Clubul Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș, departamentul juridic al FRF a dat un aviz, iar în iulie 2019 Comitetul Executiv a anunțat că FC Argeș are drept de promovare. Această echipă s-a clasat pe locul al doilea și a intrat astfel în Liga 1, unde joacă în prezent.

Însă, CSA Steaua se confruntă cu ceva în plus. Mai exact, cu un proces pe baza unei plângeri formulate de FCSB. Gigi Becali susține că această echipă ar fi trebuit să devină un club de drept privat încă din Liga a 4-a și nu abia din Liga a 2-a.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...