Cum găsești cea mai ieftină poliță RCA. Toți proprietarii de mașini trebuie să știe asta

Raluca Juncu 07.07.2020, 10:57
Cum găsești cea mai ieftină poliță RCA. Toți proprietarii de mașini trebuie să știe asta

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat tarifele de referință pentru polițele RCA. Prețurile sunt stabilite în funcție de istoricul conducătorilor auto, dar sunt diferite de la o firmă de asigurări la alta.

Cum poți afla care este cea mai ieftină poliță RCA

Poți vedea cât costă anumite produse alimentare la fiecare magazin în parte prin intermediul unei platforme numită Monitorul Prețurilor, lansată de Consiliul Concurenței. De asemenea, există și alte site-uri specializate prin care poți să găsești exact care este cel mai ieftin produs dintr-o anumită gamă.

În baza aceluiși principiu, există acum și un comparator online de prețuri prin care poți vedea prețurile pentru polițele RCA. Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) este responsabil pentru demararea acestui proiect de tip pilot. Prin intermediul acestei platforme șoferii pot vedea cu exactitate prețurile pentru o poliță RCA, având, în acelaşi timp, siguranţa respectării legislaţiei în vigoare şi criteriile de securitate a informaţiilor.

„Am pornit de la constatarea că, în prezent, la stabilirea primei de asigurare RCA, riscurile luate în considerare pot fi destul de segmentate, iar informaţiile publice nu sunt întotdeauna disponibile în mod transparent pentru un potenţial asigurat.Astfel, diferenţele de primă pot fi înţelese mai greu, uneori, nu numai de la o persoană la alta, ci şi în cazul în care o persoană deţine mai multe autovehicule cu caracteristici diferite. Un comparator de asigurări RCA reprezintă o soluţie pentru o mai uşoară, corectă şi completă informare a consumatorilor de asigurări RCA”, a declarat preşedintele BAAR, Mădălin Roşu.

Printre criteriile luate în calcul la calcularea poliței RCA se numără:

  • clasa de bonus/malus (istoricul daunalităţii) în care se încadrează persoana respectivă
  • vârsta acesteia
  • capacitatea cilindrică a vehiculului

Toate aceste instrumente enumerate mai sus vor fi luate în calcul la implementarea proiectului, în așa fel încât prima de asigurare afişată prin intermediul comparatorului RCA să fie aceea la care persoana interesată ar putea încheia poliţa RCA cu un anumit asigurător.

Sursa foto: unsplash.com

Urmăriți Impact.ro și pe