Cum faci dulceață de vișine fără strop de zahăr. Rețeta pe care copiii o adoră

Ioana Bucur 05.10.2021, 20:09
Cum faci dulceață de vișine fără strop de zahăr. Rețeta pe care copiii o adoră

Un desert clasic, delicios și sănătos? Da, este posibil! Cu doar patru ingrediente, poți pregăti o gustare pe care copiii o adoră. Învață cum faci dulceață de vișine fără strop de zahăr.

Rețetă dulceață de vișine fără zahăr

O rețetă de dulceață de vișine fără zahăr face furori în rândul bucătarilor și bucătăreselor care adoră să își umple rafturile din cămară cu preparate sănătoase, făcute chiar la ei acasă. În mod surprinzător, produsul folosit pe post de îndulcitor are un efect „bonus” nebănuit: face procesul mult mai rapid.

Secretul acestei rețete este tocmai înlocuirea zahărului cu un suc de fructe foarte dulce, recomandate fiind cele de mere, pere și struguri.

Ingrediente

Ca să te bucuri până la primăvară de această variantă de dulceață de vișine fără strop de zahăr, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 750 de mililitri suc foarte dulce de mere/pere/struguri
  • 400 de grame de vișine curățate de sâmburi și stoarse fosrte bine

Opțional:

  • semințele de la o jumătate de păstaie de vanilie
  • o jumătate de linguriță de zeamă de lămâie

Cum faci dulceață de vișine fără strop de zahăr

Mod de preparare dulceață de vișine fără zahăr

Se toarnă sucul dulce din fructul ales într-un vas suficient de mare și se adaugă vișinele scurse bine înainte. Opțional, se pun apoi semințele de la o jumătate de păstaie de vanilie și zeama de lămâie.

Se fierbe totul la foc puternic, având grijă să amestecăm continuu, în special în ultima parte a preparării termice. În momentul în care se ajunge la consistența dorită, dulceața se toarnă cât este încă fierbinte în borcanele sterilizate cu simț de răspundere înainte. Veți observa că dulceața de vișine obținută nu va fi la fel de dulce și sticloasă precum varianta clasică, sucul de mere dându-i un aspect ușor mat și un gust acrișor.

Imediat după ce se toarnă compoziția, borcanele trebuie închise ermetic și așezate cu fundul în sus timp de cel puțin zece minute, timp în care se formează vidul. Se așează în poziție inițială și se lasă la răcit, în paturi, abia apoi se mută pe rafturile din cămară.

Atenție, odată deschis un borcan cu dulceață, acesta trebuie să se păstreaze la frigider, dar nu mai mult de două sau trei zile – după acest interval, va începe să fermenteze. Tocmai de aceea, se recomandă să folosiți recipiente cât mai mici, pentru a evita aruncarea produsului lăsat neconsumat înainte de începerea procesului de fermentare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...