Cum este sărbătorit, anul acesta, Paștele Catolic în Italia. Mesajul Papei Francisc

Andrei Cezar 10.04.2020, 16:56
Cum este sărbătorit, anul acesta, Paștele Catolic în Italia. Mesajul Papei Francisc

În urma restricțiilor impuse din cauza coronavirusului, anul acesta slujbele de Paști, atât la catolici, cât și la ortodocși, vor avea loc fără enoriași. În acest context, Slujba de Înviere, sărbătorită de catolici duminică, și susținută de Papa Francisc va fi transmisă transmisă online pe canalul de Youtube al Vaticanului. De altfel, toate slujbele de vineri (10.04.2020) până dumnică vor fi difuzate pe internet.

Paștele Catolic, sărbătorit online, în Italia

Biserica catolică s-a văzut nevoită să implementeze un sistem de transmitere online a tuturor slujbelor din Vinerea Mare până în Duminica Învierii. Această măsură a fost luată de reprezentanții bisericii, din cauza restricțiilor sociale impuse în urma pandemiei de coronavirus, restricții potrivit cărora enoriașii nu au voie să meargă la biserică nici în Noaptea de Înviere. Astfel, Papa Francisc încheie celebrarea riturilor Săptămânii Sfinte la Altarul Catedrei din bazilica San Pietro, în transmisiune online, scrie mediafax.ro

Cum este sărbătorit, anul acesta, Paștele Catolic în Italia. Mesajul Papei Francisc
Cum este sărbătorit, anul acesta, Paștele Catolic în Italia. Mesajul Papei Francisc

Programul complet al desfășurării slujbelor

  • Vinerea Sfântă, așa cum este denumită la catolici Vinerea Mare, la ora 18:00, ora Italiei, (ora 19:00 ora României), Papa va prezida Celebrarea Patimii Domnului în bazilica San Pietro. La ora 21:00, ora Italiei (ora 22:00 în România), Suveranu Pontif va conduce devoțiunea Calea Crucii pe esplanada bazilicii, iar textele meditațiilor, prevăzute inițial pentru amfiteatrul roman Colosseum, rămân neschimbate.
  • Sâmbătă, 11 aprilie, la ora 21:00 (Roma), ora  22:00 (București), Papa Francisc va oficia slujba Viglia Pascală a învierii Domnului.
  • Duminică, 12 aprilie, la ora 11:00 (12:00 la București), Papa Francisc va oficia Sfânta Liturghie a Învierii Domnului Nostru Iisus Hristos. La finalul slujbei, Suveranul Pontif va acorda Binecuvântarea Pascală ”Ubi et orbi”, îsoțită ca întotdeauna de darul indulgenței plenare.

Toate slujbele se vor desfășura în bazilica San Pietro și vor fi transmise online, în direct, de canalul de Youtube al Vaticanului, Vaticannews.

De asemenea, Viglia Pascală, Litughia din Duminica Învierii și Binecuvântarea ”Ubi et Orbi” vor fi trasmise în direct și de Televiziunea Română.

Urmăriți Impact.ro și pe