Suma pe care a donat-o Biserica Ortodoxă Română până acum în ajutorarea spitalelor. Anunțul oficial

Diana Radu 08.04.2020, 17:35
Suma pe care a donat-o Biserica Ortodoxă Română până acum în ajutorarea spitalelor. Anunțul oficial

Ierarhii, preoții și voluntarii din rândul credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române au desfășurat acțiuni filantropice pentru a veni în ajutorul celor afectați de pandemie. De asemenea, Patriarhia Română a donat o sumă importantă de bani către spitale.

Ce sumă a donat Biserica Ortodoxă Română pentru spitale

Patriarhia Română a făcut o donație în valoare de 7 milioane de lei către spitalele din România. Pe lângă această acțiune, Biserica Ortoxă a mai donat prin slujitorii săi produse alimentare și igienico-sanitare, persoanelor vulnerabile care se află în izolare la domiciliu.

biserica romana, donatie, spitale
Ce sumă a donat Biserica Ortodoxă Română pentru spitale

„În contextul pandemiei (…) şi a instituirii stării de urgenţă naţională, ca urmare a îndemnului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, ierarhii, preoţii şi voluntarii din rândul credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române au intensificat acțiunile social-filantropice destinate persoanelor vulnerabile și afectate de pandemie.

Ajutorul oferit este unul concret, material și este destinat în mod special persoanelor vârstnice și sărace, bolnave sau cu dizabilități, celor aflați temporar în izolare sau în carantină, dar și unor instituții medicale, și a constat în donația și distribuția de produse alimentare, igienico-sanitare și aparatură medicală”, se arată într-un comunicat emis de Patriarhia Română.

În perioada 30 martie – 3 aprilie, centrele eparhiale, parohiile și mănăstirile au oferit un ajutor finaciar în valoare de  3.048.669 lei în lupta împotriva pandemiei. De asemenea, și Patriarhia Română a contribuit până în prezent cu o sumă de  7.153.671 de lei, care a mers către spitalele din țară.

De asemenea, reprezentanții Bisericii îi învită pe credincioși la o rugăciune comună fiecare din propria locuință în jurul orei 12:00 atunci când clopotele bisericilor vor bate preț de câteva minute. Cât despre slujba de Înviere, aceasta va fi săvârșită în acest an doar de către preți fără prezența enoriașilor. Oamenii sunt sfătuiți să-și aprindă singuri lumânările și să cânte, la miezul nopții, împreună cu preoții,  ”Hristos a Înviat”.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe