Semn divin, în Italia, în plină pandemie de coronavirus! Ce s-a petrecut, în fața credincioșilor, chiar în Duminica Floriilor pentru catolici

Luiza Moldovan 06.04.2020, 18:03
Semn divin, în Italia, în plină pandemie de coronavirus! Ce s-a petrecut, în fața credincioșilor, chiar în Duminica Floriilor pentru catolici

Eveniment cu totul impresionant petrecut la picioarele crucifixului Mântuitorului, într-o mică biserică din Italia: coroana de spini așezată de Crăciun la picioarele lui Hristos a înflorit.

Un semn de speranță de Dincolo
Un semn de speranță de Dincolo

Frunzulițe verzi și flori roșii cresc dintr-o ramură complet uscată

Frunzulițele și floricele au crescut pe crengile uscate ale coroanei așezate acolo de Crăciun. Evenimentul cu adevărat minunat s-a petrecut în mica biserică a Sfinților Silverio și Domitilla, aflată în portul  din Ponza, o comună din regiunea Lazio, a Italiei.

Coroana fusese pusă de către navigatori, în semn de devoțiune, la picioarele Mântuitorului Hristos. Nu mică le-a fost surpriză credincioșilor și preoților parohi când, în timpul Crăciunului de anul trecut, câteva frunzulițe au început să crească din ramurile uscate. Același fenomen s-a întâmplat și zilele trecute, de data însoțit de floricele mici și roșii, chiar acolo, la picioarele Mântuitorului, în dreptul cuiului care-l leagă de cruce.

„Din suferința Mântuitorului se naște sănătatea, pacea, viața”

Preotul paroh a făcut imediat poze și le-a împărtășit cu credincioșii pe Facebook și pe alte rețele de socializare, cu comentariul:

„Asta mă face să mă gândesc la faptul că astăzi, din suferința Mântuitorului, se nasc sănătatea, pacea, viața, bucuria. Deja, de patru luni, el ne-a dat frunze și flori roșii. Acesta este un semn al speranței pentru toată umanitatea”, a scris părintele.

O credincioasă pe nume Erika a explicat:

„Pentru cei care sunt credincioși, acesta este un semn că rugăciunile noastre în aceste zile de grea încercare au fost, cumva, ascultate. E un semn bun”.

Un semn de speranță de Dincolo
Un semn de speranță de Dincolo

Speranță pentru Italia și pentru toată lumea

Italia e țara europeană cea mai afectată de pandemie, iar faptul că acest fenomen fără explicație științifică dar cu o profundă valoare spirituală vine dintr-o mică biserică într-o țară atât de încercată, în ultimele luni, spune că există speranță că vor veni zile mai bune.

Credincioșii catolici și reformați au sărbătorit ieri Duminica Floriilor, primul eveniment de însemnătate capitală pentru întreaga perioadă a Paștilor. Urmează Săptămâna Mare, sărbătoarea Învierii Domnului și Săptămâna Luminată. Învierea Domnului e cea mai importantă sărbătoare a creștinătății.

Urmăriți Impact.ro și pe