Cu cine joacă FCSB în Europa League. Sârbii sunt finanțați de guvernul Ungariei

Marian Cărăvan 31.08.2020, 15:03
Cu cine joacă FCSB în Europa League. Sârbii sunt finanțați de guvernul Ungariei

FCSB și-a aflat adversara din turul 2 preliminar al Europa League. Roș-albaștrii se vor deplasa în Serbia, unde vor întâlni o formație finanțată de guvernul Ungariei.

Cine este adversara FCSB în Europa League

FCSB continuă aventura în Europa League. În urmă cu puțin timp și-a aflat adversara din turul 2 preliminar al competiției. Echipa antrenată de Toni Petrea se va deplasa în această lună în Serbia, pentru întâlnirea cu Backa Topola. Va fi un meci într-o singură manșă, pe 17 septembrie.

„E mai interesant pentru toată lumea acest sistem cu un singur tur, dar pentru noi e mai dificil. Te face să tratezi fiecare meci ca pe o finală. Mai avem până în grupe, vrem să luăm totul pas cu pas. Ne concentrăm doar pe turul 2. Din punctul meu de vedere ar trebui să fie un semnal de alarmă, pentru că am ajuns să jucăm din primul tur preliminar şi accederea în faza superioară a competiţiilor este din ce în ce mai dificilă”, a declarat Toni Petrea, tehnicianul roș-albaștrilor, înainte de tragerea la sorți.

În turul 1 preliminar, FCSB a învins formația armeană Șirak Ghiumri, cu scorul de 3-0, într-un meci disputat pe Arena Națională din București.

Cu cine joacă FCSB în Europa League. Sârbii sunt finanțați de guvernul Ungariei Sursa foto: Twitter Backa Topola

Sârbii sunt finanțați de guvernul Ungariei

FCSB se va confrunta în această lună cu Topola, formație care a terminat pe locul 4 precedenta ediție de campionat în Serbia. Ce este interesant la această formație din țara vecină este că ea este finanțată de guvernul Ungariei, așa cum se întâmplă în România cu Csikszereda și Sepsi Sfântu Gheorghe.

Guvernul de la Budapesta a intervenit cu nu mai puțin de 9.000.000 de euro în ajutorul Backei Topola, nu doar la prima echipă, ci finanţând şi o Academie de Fotbal, informează Fanatik. Dușan Tadic, starul Serbiei și al lui Ajax Amsterdam a crescut la formația din nordul Voivodinei, până să ajungă la Steaua Roșie Belgrad.

La Backa Topola se petrece o situație similară cu cea de la echipele Sepsi și Csikszereda din România. Viktor Orban, premierul Ungariei, se implică activ la cluburile care provin din regiuni în care există minorități maghiare. Așa cum este și cazul celor de la Backa Topola, adversara FCSB în turul 2 preliminar al Europa League.

Urmăriți Impact.ro și pe