Criminalul în serie din Mehedinți, scăpat de la moarte de Ceauşescu, este suspectat că a ucis iar

Elena Avramescu 12.05.2021, 13:09
Criminalul în serie din Mehedinți, scăpat de la moarte de Ceauşescu, este suspectat că a ucis iar

Criminalul în serie din Mehedinți, suspectat că a ucis iar. Este vorba despre Constantin Moraru, un bărbat din Mehedinți, care inișial fusese condamnat la moarte prin împuşcare. Cu puțin timp înainte de 1989, bărbatul a ucis 4 oameni, iar în prezent este suspectat că şi-a omorât o vecină.

Criminalul în serie din Mehedinți, suspectat că a ucis iar

Tragedia s-a întâmplat în localitatea Burila Mare din Mehedinți, în luna martie. Astfel că o femeie, în vârstă de 76 de ani, a fost găsită fără suflare în propria locuinţă, fiind strangulată. Poliţiştii l-au suspectat imediat pe vecinul acesteia, Constantin Moraru, fiind cel care fusese condamnat la moarte pentru 4 crime săvârşite înainte de decembrie 1989, toate prin strangularea victimelor.

Constantin Moraru a fost audiat, însă acesta a declarat că nu are absolut nicio legătură cu uciderea vecinei sale.

Îmi pun mie în cârcă omorurile. Eu nu am omorât pe nimeni. Fac exact cum au făcut înainte de 1989, când m-au condamnat la moarte. Miliţia şi procuratura m-a obligat în urma bătăilor să le iau tot eu să zic că eu i-am omorât pe oamenii ăia, dar nu a fost aşa, le-ar fi spus Constantin Moraru vecinilor după ce poliţiştii l-au audiat şi l-au lăsat să plece acasă.

Până în acest moment poliţiştii au reuşit să strângă mai multe dovezi care îl incrimă, însă abia după ce au primit rezultatul probelor ADN de la Institutul de Medicină Legală din Bucureşti au fost complet siguri că principalul suspect este Constantin Moraru. În acest sens bărbatul a fost reţinut pentru omor în ziua de 10 mai 2021, conform site-ului Jurnalul Olteniei.

Criminalul in serie din Mehedinti, suspectat ca a ucis iar
Constantin Moraru

Se pare că prima crimă a lui Moraru a fost în anul 1983, a doua în anul 1984, iar în 1986 a reușit să comită un dublu omor.

Moraru îi cunoştea foarte bine pe bătrâni, îi vizita periodic, iar în ziua cu pricina le adusese de la el de la ţară fructe şi brânză de oaie. Scopul omorului a fost tot jaful, deoarece acesta aflase că aceştia au bani mulţi în casă. Pe bătrână a doborât-o lovind-o pe la spate cu o ţeavă din aluminiu de la un aspirator, după care a ştrangulat-o cu o sfoară. Imediat a intrat într-o cameră unde stătea bătrânul bolnav şi după ce l-a lovit peste faţă cu aceeaşi ţeavă de aluminiu l-a ştrangulat cu un cordon. Tot ce a furat din casă a încărcat în 3 saci şi i-a dus la locuinţa sa din Burila Mare, este notat în rechizitoriul procurorilor de la vremea respectivă.

Individul a fost condamnat la moarte prin împuşcare, dar în anul 1988 a reușit să scape, fiind chiar ziua în care Nicolae Ceauşescu a dat un decret, iar sentinţa bărbatului a fost schimbată, fiind condamnat la 25 de ani de închisoare. Astfel că Moraru a stat după gratii timp de 20 de ani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...