Aceasta este cauza reală a morții bebelușului de la Suceava. Părinții sunt furioși și contestă raportul IML

Elena Avramescu 07.05.2021, 11:28
Aceasta este cauza reală a morții bebelușului de la Suceava. Părinții sunt furioși și contestă raportul IML

Cauza reală a morții bebelușului de la Suceava. Părinții bebeluşului care a murit imediat după botez, la Suceava, au primit raportul IML, iar din acest raport reiese că bebelușul era bolnav, având pneumonie interstiţială, „cel mai probabil de etiologie virală complicată în evoluţie cu bronhopneumonie formă severă”, iar moartea nu a fost violentă.

Cauza reală a morții bebelușului de la Suceava

În plus, tatăl bebelușului a declarat faptul că va da în judecată medicul legist care a întocmit documentul. Acest raportul IML, publicat de presa locală, a fost semnat de doi medici legiști, Lăcrămioara Bălan și Alina-Emilia Horecica, potrivit Monitorul de Suceava.

Se pare că moartea bebelușului s-a datorat „insuficienţei cardio-respiratorii acute consecutivă sindromului de detresă respiratorie acută, instalat pe fondul pneumoniei interstiţiale, complicată în evoluţie cu bronhopneumonie formă severă, la un nou născut prematur, nevaccinat şi nedispensarizat”.

Moartea (…) a fost patologică (neviolentă), precizează raportul, iar la examenul extern nu s-au constatat semne de violență.

În plus, bebelușul din Suceava avea doar 6 săptămâni în momentul în care a fost botezat, la data de 31 ianuarie. Acesta a intrat în stop cardiorespirator la foarte puțin timp după ce a fost scufundat de preot în cristelniță. A fost transportat de urgență la Terapie Intensivă, însă bebelușul a murit câteva ore mai târziu. duminică noaptea, în jurul orei 1.

La data de 3 februarie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava adispus începerea urmăririi penală împotriva preotului care a oficiat duminică botezul copilului care apoi a murit la spital. Astfel că preotul a dobândit calitate de suspect pentru acuzația de ucidere din culpă.

Cauza reala a mortii bebelusului de la Suceava
Preotul Mazarache

Primele declarații ale preotului după raportul IML

Preotul care a oficiat botezul a spus că raportul medico-legal îi este favorabil, însă nu ar fi trebuit să fie public, deoarece ancheta nu a fost încă finalizată. Preotul crede că este nevinovat şi, după o pauză de trei luni, a revenit în biserică şi slujeşte din nou.

Eu n-am dat publicităţii niciun raport. Partea cealaltă a dat. Eu nu mi-am permis să fac asta chiar dacă erau probele indubitabil în favoarea mea. (…) Eu ştiu să fac un botez. N-a fost primul botez. (…) Nu numai că nu au spus că este bolnav, dar şi acum afirmă că copilul acesta a fost perfect sănătos, deşi IML arăta clar bolile de care suferea copilul. Vor să scoată pe toată lumea vinovată, mai puţin pe ei. Eu nu caut vina nimănui. (…)

După declaraţiile tatălui, probabil raportul respectiv va merge la avizare la IML Iaşi, probabil aşa-i procedura, poate şi la Bucureşti. Dacă se va aviza acest raport, familia probabil va fi nemulţumită şi va cere contraexpertiză. (…) În cazul respectiv s-a filmat autopsia, totul la vedere, au fost patru medici legişti, doi de la spital şi doi pe care i-am adus eu ca experţi. (…) Avocatul mi-a spus că datele sunt confidenţiale, nu sunt publice, dosarul nu s-a încheiat, a spus preotul Mazarache.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...