EXCLUSIV

Cine se ocupă, de fapt, de casa lui Ceauşescu de la Scorniceşti. Cum arată acum locul în care a copilărit dictatorul

Nicu Stan 06.04.2021, 14:50

Cine se ocupă, de fapt, de casa lui Ceauşescu de la Scorniceşti. Cum arată acum locul în care a copilărit dictatorul. De unde vin banii pentru întrețineri, citiți în articolul de mai jos.

Casa lui Nicolae Ceaușescu a fost renovată și așteaptă vizitatori. Cum arată proprietatea

S-a aflat cine se ocupă, de fapt, de casa lui Nicolae Ceauşescu de la Scorniceşti. Casa în care a crescut fostul dictator Nicolae Ceaușescu alături de frații lui, arată de parcă încă aceștia ar mai fi acolo.

Astfel, casa lui Nicolae Ceauşescu de la Scorniceşti este întreţinută datorită urmaşilor fostului dictator dar şi din donaţiile oamenilor care îi trec pragul zilnic ca și vizitatori. De întreținerea proprietășii fosului dictator ocupă acum un vecin, de altfel fost apropiat al familiei lui Nicolae Ceauşescu.

Casa a fost construită în urmă cu 130 de ani

Epoca în care Nicolae Ceaușescu a condus România a apus, însă au rămas în continuare frânturi ale existenței lui. Casa acestuia din copilărie este una dintre ele. Puțini știu cum arată locul de origine al lui Nicolae Ceaușescu, care după 1989 a devenit Casa Memorială a lui Nicolae Ceaușescu.

Deși construcția din Scornicești are mai bine de 130 de ani construcția arată foarte bine, poate chiar mai bine ca atunci când liderul comunist trăia acolo, întrucât a fost renovată recent. Renovarea a păstrat totuși forma autentică a casei.

Casa are aceiași mobilă cum era atunci când Nicolae Ceaușescu era copil

În plus, casa de la Scornicești are aceleași elemente de mobilier cum erau pe vrmea când Nicolae Ceaușescu era doar un copil.

Curtea este remarcabilă și întâmpină vizitatorii după un gard de lemn cu câțivai câțiva brazi la intrare. De asemenea, casa este acum înconjurată de o mică livadă în care se află pomi fructiferi, dar și o viță de vie. Nu poate fi trecut cu vederea bustul generos al fostului dictator,  situat la intrare, realizat de sculptorul Dediu Georgescu. Bustul amintește în permanență cine a locuit acolo.

Casa are și o prispă. Ce făcea acolo dictatorul când era copil

Construcția memorială Nicolae Ceaușescu se aseamănă cu celebrele case din cadrul Muzeului Satului. Construcția este realizată dintr-o temelie de piatră, iar acoperișul este realizat din grinzi din lemn. În plus, la intrarea în casă se află și o mică prispă, unde Nicolae Ceaușescu probabil obșinuia să se joace în copilărie și chiar să doarmă în nopțile frumoase de vară.

Cei care își doresc să afle mai multe despre fostul dictator pot vizita casa memorială de la Scornicești. Aici se mai regăsește și un tablo ce îi înfățișează pe ambii părinți ai lui Nicolae Ceaușescu, Alexandra și Andruță Ceaușescu.

Urmăriți Impact.ro și pe